Neslihan Atagül kimdir

b

NESLİHAN ATAGÜL KİMDİR?

20 Ağustos 1992 yılında İstanbul’da doğdu. Babası Çerkes, annesi Rus asıllı olan Atagül henüz 8 yaşındayken oyuncu olmaya karar vermiştir. 13 yaşına geldiğinde annesi ile gidip Erberk Ajans’a kaydolmuştur.

KARİYERİ

Kaydolmasının ardından reklamlarda oynamaya başladı. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi’nin Tiyatro bölümünde hala sürdürüyor. 2006 yılında oyunculuk dünyasına adımını atarak 'Yaprak Dökümü' adlı dizide Deniz karakterini oynadı. Yine aynı yıl 'İlk Aşk' adlı sinema filminde başrol oynadı. Bu dizideki performansı ile Altın Koza Film Festivalinde Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 2011 yılında 'Canım Babam', 'Kalbim Seni Seçti' ve Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı 'Hayat Devam Ediyor' adlı dizilerde oynadı.

Neslihan Atagül kimdir

Yine aynı yıl Özcan Deniz ile başrollerini paylaştığı 'Araf' adlı sinema filminde oynadı. Bu filmle birlikte adeta ödüllere doyamadı ve 6 dalda ödül aldı.

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜNÜ ALDI

2012 yılında 'Araf' filmi ile Moskova 2morrow Film Festivalinde 'Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu' ödülünü aldı. Yine aynı yıl 19. Altın Koza Film Festivalinde Türkan Şoray’ın elinden 'Umut Veren Genç Kadın Oyuncu' ödülünü kazandı. Türkan Şoray ödülü verirken Atagül için ‘veliahdım’ dedi.

Neslihan Atagül kimdir

'KARA SEVDA' DİZİSİNDE OYNUYOR

2013 yılında ise şuan nişanlısı olan Kadir Doğulu ile başrollerini paylaştığı 'Fatih Harbiye' adlı dizide oynadı. Gözde çiftin beraberlikleri bu dizide başladı ve evliliğe doğru emin adımlarla ilerliyor. Çift, temmuz ayında evleneceklerini açıkladı.

2015 yılında 'Senden Bana Kalan' adlı sinema filminde Elif karakterini canlandırarak başrol oynadı. Yine aynı yıl başlayan ve halen devam eden başrollerini Burak Özçivit ile paylaştığı 'Kara Sevda' adlı dizide oynuyor. Dizi izleyiciden büyük ilgi görüyor.

Kara Sevda 1. Bölüm 1. Fragman VİDEO