Netanyahu: Ateşkes yok savaşa devam

netanyahu

Netanyahu, İsrail Parlamentosu Knesset'in Dışişleri ve Savunma komitesiyle gerçekleştirdiği görüşmede, "Gündemimizde ateşkes yok” dedi.

Ateşkesin gündemlerinde olmadığını dile getiren Netanyahu, “Hiç kimseyle ateşkes yapılması konusunda görüşmeler gerçekleştirmiyorum. Ateşkes gündemimizde değil” dedi. İsrail'in saldırıları sonrası görüştüğü yabancı liderlerden destek aldığını ve anlayışla karşılandığını vurgulayan Netanyahu,

“Fransa Cumhurbaşkanı Hollande bana doğru yolda olduğumu söyledi ve Hamas'ın roket atışını kınayan bildiri yayınladı” dedi.

İsrail Gazze'ye nefes aldırmıyor İZLE

"RUSYA'NIN ÇEÇENLER'E YAPTIĞINI YAPMAYIZ"

Görüşmede komite başkanı Ze'ev Elkin'in Gazze'ye karşı elektrik ve su kesimi gibi daha sert önlemler alınması gerektiği yönündeki açıklamaları sonrasında Netanyahu, “Yasal danışmanlar buna izin vermeyecek” dedi. İsrail'in savaş sırasında diğer ülkelerin uyguladığı bu tür davranışlara izin vermeyeceğini kaydeden Netanyahu, “Rusya'nın Çeçenlere yaptığı şeyi yapamayız” dedi. Netanyahu ayrıca Gazze'ye düzenledikleri hava saldırısını sayısını da arttıracaklarını ekledi.

GAZZE SAVAŞI'NDAN BU YANA BİRŞEY DEĞİŞMEDİ

27 Aralık 2008 tarihinde, Hamas'ın İsrailli sivillere ve askeri birimlere karşı kassam roketli saldırılar yaptığı gerekçesi ile başlattığı Dökme Kurşun Operasyonu'nda, 1000'den fazla insan hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu, özellikle sivil halka yönelik saldırılarında fosfor bombası kullandı, Gazze'yi ablukaya aldı ve yaşanan elektrik ve su kesintileri de ölümlerin artmasına neden olmuştu.

Terörle savaştığını iddia eden İsrail hükümeti, özellikle bir halkın geleceği olan kadın ve çocukları hedef gözetmeksizin öldürmeye devam ediyor.