New York Times YPG ile ABD arasındaki işbirliğini yazdı
ensonhaber.com

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ile ABD arasında sahada yürütülen işbirliği ayrıntılı biçimde gözler önüne serildi.

New York Times YPG ile ABD arasındaki işbirliğini yazdı

YPG MİLİTANLARI GOOGLE EARTH İLE YER BELİRLİYOR

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Haseke bölgesinden bildiren New York Times gazetesi muhabiri Rukmini Callimachi imzasıyla yayımlanan haberde, YPG militanlarının tablet bilgisayarda Google Earth kullanarak, bölgede savaştıkları IŞİD militanlarının yerlerini işaretleyip, ABD'li yetkililere gönderdiklerini aktardı.

YPG SARI, IŞİD KIRMIZI OLARAK İŞARETLİ

Terk edilmiş apartmanlar ve harabeye dönmüş villaların bulunduğu bölgede çatışan YPG'lilerinin bulunduğu yerleri sarı, IŞİD militanlarının saklandığı mevzileri ise kırmızı nokta ile işaretleyen 36 yaşındaki Talal Raman'ın yüzlerce mil uzaklıktaki ABD askeri operasyon odasındaki kullanıcıya şöyle yazdığı belirtildi: "Silah arkadaşlarımız, düşmanın size gönderdiğim GPS (Küresel Konumlama Sistemi) adresinde hareket ettiğini görebiliyor."

AMERİKAN UÇAKLARININ HAREKETE GEÇMESİNİ BEKLİYORLAR

Böylece, telsiz aracılığıyla konuştukları YPG militanlarından aldıkları GPS koordinatlarını ABD'li yetkililere ileten Raman, Amerikan savaş uçaklarının harekete geçmesini bekliyor.

Ardından YPG'lilerin verdiği koordinat vuruluyor ve koalisyon güçlerinin komuta odasından acilen "Lütfen arkadaşlarımızın iyi olduğunu teyit edin" mesajı geçiliyor.

SALDIRILARDAN ÖNCE GERİ SAYIM

Her saldırıdan önce "3 dakika", "1 dakika" ve "30 saniye" diye geri sayım yapılarak, YPG militanlarının bulundukları bölgelerden ayrılmamaları sağlanıyor ve ardından hedef vuruluyor.