Amerikan polisi New York'ta kazan kaldırdı

NYPD

Amerika'da son aylarda süren olaylar dinmek bilmiyor. Ferguson'da 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'un öldürülmesinin ardından başlayan polis şiddeti tartışmaları, polisin ceza almamasıyla iyice alevlendi.

Brown'u öldüren polisin ceza almamasından sonra New York'ta siyahi vatandaş Eric Garner'ı boğarak öldüren polisin de yargılanmaması bardağı taşıran son damla oldu. Uzun süren sokak eylemleriyle uğraşan Amerika, geçtiğimiz haftalarda Ismaaiyl Brinsley isimli bir saldırganın intikam için iki polisi öldürüp intihar etmesiyle yine karıştı.

BU SEFER POLİSLER AYAKLANDI

Amerika'nın neredeyse tüm eyaletlerinde düzenlenen polis karşıtı eylemlerden sonra bu sefer de polisler ayaklandı. İki meslektaşlarının öldürülmesine tepki gösteren polisler geçtiğimiz günlerde yaptıkları iki eylemle deyim yerindeyse "kazan kaldırdı".

BAŞKANA SIRTLARINI DÖNDÜLER

Polislerin otoriteye karşı ilk tepkisi geçen hafta sonu iki polis için düzenlenen cenaze töreninde yaşandı. Cenazeye katılan binlerce polis kürsüye çıkıp konuşma yapan Belediye Başkanı Bill de Blasio'ya sırtını döndü. Bu hareket ABD’de önemli bir rahatsızlık ve saygısızlık sembolü. Çünkü Belediye Başkanı kent emniyet müdürünü atadığından, polisin de patronu olarak görülüyor. Sonuç olarak üniformalı polis, patrona sırtını dönmüş oluyor.

Amerikan polisi New York'ta kazan kaldırdı

Polis New York'ta kazan kaldırdı İZLE

MEZUNİYET TÖRENDE YUHALANDI

Cenazeden iki gün sonra Belediye Başkanı bir başka eylemle protesto edildi. İki polis memurunun cinayete kurban gitmesinin ardından iki gün önceki cenaze töreninde yüzlerce polisin sırtını döndüğü Blasio, bu kez de polis akademisi mezuniyet töreninde yuhalandı.

Belediye Başkanı'nı konuşması boyunca neredeyse hiçbir polisin alkışlamaması da gözlerden kaçmadı.

Amerikan polisi New York'ta kazan kaldırdı