Nihat Hatipoğlu kimdir

Nihat Hatipoğlu kimdirNihat Hatipoğlu, 11 Mayıs 1955 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. Çocukluğu Diyarbakır'da geçti. Babasının müftü olması ve tayinleri sebebiyle ilkokulu Siirt ve Malatya'da tamamladı. 1975 yılında Uşak İmam Hatip Lisesini bitirdi. Ayrıca fark derslerini vererek Uşak Lisesi'ni de bitirdi. 1975 yılında başladığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1981 yılında bitirdi. Yine bu fakültede 1999 yılında Hadis Ana Bilim dalında "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" adlı çalışmasıyla doktorasını yaptı, 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu.

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU UZMANI

1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim görmeye gitti. İmam-Hatip, Kur'an Kurslarında yöneticilik yaptı. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

ESERLERİ VE PROGRAMLARI

Yayınlanmış 10 adet eseri vardır. sesli ve görüntülü olarak yayınlanmış 40'dan fazla eseri var. Bu eserlerin içerisinde en büyük yankıyı “Rüya” ve “Kerbela” isimli eserleri uyandırdı. Televizyonlarda senelerce dini programlar hazırlayıp, sunmaktadır. Ankara'da yayın yapan iki yerel radyoda 10 yıldan fazladır haftalık yayınların yapmaktadır. Yurtiçinde ve yurtdışında seri konferansları devam etmektedir. Yazı ve makaleleri, panel, Diyanet Dergisi , İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayınlandı.

Nihat Hatipoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.