Nihat Hatipoğlu sevginin ölçüsünü anlattı

Nihat Hatipoğlu sevginin ölçüsünü anlattı

Sabah Gazetesi'nde yazan Hatipoğlu, insanların birbirileriyle olan ilişkilerinde ölçünün ne olması gerektiğine dair, Hz. Ali'den örnek verdiği bir yazıya köşesinde yer verdi.

SEVDİĞİNİ ÖLÇÜLÜ SEV

Büyük Halife Hz. Ali az ama öz konuşurmuş. Sözleri, Kuran edebiyle yıkanmış gibiydi. Onun içindir ki her sözü Kuran'ı Kerim'in bir tefsiri - açıklaması - olan Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) büyük imamı tanımlarken şöyle derdi; 'Ben ilmin şehriyim. Ali de o şehre girilen kapısıdır.'

Hz. Ali bir gün İbn Kuvva'ya şöyle diyordu; "Öncekilerin ne dediğini biliyor musun? Sevdiğini, dostunu ölçülü sev, çünkü bir gün gelir o dostun düşmanın olabilir.

Düşmanına da ölçülü buğz -nefret- et, çünkü düşmanın bir gün olur da dostun olabilir." (Tirmizi,1957, İbn Ebi Şeybe,7/260)

GÜN GELİR DOSTUN DÜŞMAN, DÜŞMANIN DOST OLUR..

Belki bu söz şöyle anlaşılmalı; Her sırrını, her halini dostunla paylaşma. Sana ait bir mahremin kalsın. Her dostun, her sırrını bilmesin. Herkesle lazım olduğu kadar sırrını, özelini paylaş. Bazısıyla çok, bazısıyla az.

Kızdığına, düşmanlık ettiğine de insaf et. Sınırını aşma. Utanacağın şeyleri yapma. Gün gelir ihtiyacın olur veya gün gelir dost olursun da yüzüne bakarken hep utanırsın.

Nihat Hatipoğlu'nun bugünkü yazısı için tıklayın