Nihat Hatipoğlu'ndan üç büyük lidere övgü

Nihat Hatipoğlu Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında katıldığı törende üç büyük liderden övgüyle söz etti.

"FATİHA OKUYAN BAŞBAKAN DA GÖRDÜK"

Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın İslama hizmetinden, dindarlığından ve halkla bütünleşmesinden bahseden Hatipoğlu "Bu ülke Fatiha okuyan bir başbakan da gördü elhamdülillah." diye konuştu.

Nihat Hatipoğlu'ndan üç büyük lidere övgü

HATİPOĞLU'NDAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Hatipoğlu, açığıyla kapalısıyla, sünnisiyle alevisiyle, bu milletin bir bütün olduğunu ve Hz. Peygamberin ışığında kucaklaşmaları gerekiğini vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu Antalyalılarla buluşturdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen "O'nu arıyoruz O'nu yaşıyoruz" etkinliği, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapıldı. Etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nihat Hatipoğlu'ndan üç büyük lidere övgü

''BU ZAMANDA PEYGAMBER SEVGİSİNE DAHA ÇOK İHTİYAÇ DUYUYORUZ''

Etkinlik salonuna sığmayanlar için dışarıda dev ekran kuruldu. Program, Hafız Süleyman Aykut'un Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Tasavvuf müziği sanatçısı Fatih Koca da ilahiler seslendirdi. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, sohbetinde Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlattı. Hz. Muhammed'in güzel ahlakına değinen Hatipoğlu, şöyle konuştu: "Bu zamanda peygamber sevgisine daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü peygamber ahlakından savaş çıkmaz, kavga çıkmaz, insanı öteleyen anlayış çıkmaz. Merhamet çıkar, affedicilik çıkar. Ben Hz. Peygamber'in insanlığına vurgunum, O'nun şerefli duruşuna vurgunum, O'nun dik duruşuna vurgunum. Hz. Peygamber'in bu noktasını insanlığa iletebilseydik en acımasız düşmanlar bile bir anda birer dost kesilirlerdi."

''ALLAH BİZİ BU DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN''

Terörden en çok zararı Müslümanların çektiğini ifade eden Hatipoğlu, Hz. Muhammed'e 20'ye yakın suikast girişimi olduğuna değindi. Terörizmden en fazla zararı müminlerin gördüğünü belirten Hatipoğlu, "O yüzden bizler bu yönde her türlü teşebbüslere kapıları kapatmışızdır. Allah bizi bu doğru yoldan ayırmasın. Bizim yolumuz Peygamberimizin harcını attığı yoldur. O yoldan gidiyoruz" dedi.

HATİPOĞLU'NA KARANFİL YAĞMURU

"24 saatin 1 saatini Allah'a ayırıp, namaz kılın" önerisinde bulununca izleyicilerin karanfil yağmuruna tutulan Hatipoğlu, tokalaşmak, elini tutmak, öpmek isteyenlerin akınına uğradı. Sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise "Hocamızı Antalya'da ağırlamaktan, güzel sözlerini dinlemekten huzur bulduk, mutluluk duyduk" dedi, teşekkür plaketi ve çiçek sundu.