Nihat Zeybekci'nin İzmirli seçmene şirin görünme çabası
ensonhaber.com

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Nihat Zeybekci, Ayşe Arman'la Facetime üzerinden söyleşi yaptı.

'İZMİR MAHALLENİN EN GÜZEL KIZI' SÖYLEMİ

Genellikle kadın hakları, taciz, tecavüz konuları üzerine yazan Ayşe Arman'ın, “İzmir güzel kız, kim almak istemez!' demediniz mi seçim kampanyanızda?" sorusunu cevaplayan Zeybekci, "Yok, “İzmir mahallenin en güzel kızı, onu kim istemez ki!” dedim. Almak yok!" dedi.

Nihat Zeybekci'nin İzmirli seçmene şirin görünme çabası

Bu söyleme karşı gelen "seksist" tepkisine ise Zeybekci; "Zaten kültürümüzde yok mudur, sevdiğimiz bir şeyi tarif ederken böyle bir benzetme yaparız. 'İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki...' sözünden şu anlam çıkmamalı: 'Mahallenin en güzel kadını...' demedim." deyince bu defa Ayşe Arman, konuyu kız-kadın boyutuna taşıdı "Hoppalaa! 'Kadın' demenin neresi kötü ki? Kadın ve kız arasındaki ayrım da beni rahatsız ediyor..." karşılığını verdi.

Nihat Zeybekci'nin İzmirli seçmene şirin görünme çabası

"KADIN KOLLARINI KALDIRDIM"

AK Parti adayı Zeybekci de kendini, "Ayşe Hanım, kadın meselesiyle ilgili benim duruşum belli. Daha bundan 15 sene önce İhracatçılar Birliği Başkanı’yken, 'kadın kolları' var ya, ben hep dedim ki 'Allah aşkına erkek kolları var mı ki kadın kolları kuruyorsunuz?'" sözleriyle savundu.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO