Nort Stream 2’nin Finlandiya ayağına boru döşeniyor
İHA

af

Projenin ana şirketi Nord Stream 2 AG tarafından yapılan açıklamada, projenin 374 kilometrelik alana ulaştığı bildirildi. Rusya’nın Petersburg şehrinden başlayan projenin Rusya ayağının döşemesi tamamlandı.

Rusya’dan başlayarak Baltık Denizi boyunca uzanacak olan toplamda bin 200 kilometrelik boru hattının döşenmesinden sonra Rus gazı doğrudan Almanya’ya ulaşacak. Baltık Denizi’nin Finlandiya ayağına ulaşacak boru hattında çalışmaların beklenenden daha hızlı ilerlediği aktarıldı.

UKRAYNA'YI SAF DIŞI BIRAKACAK

Ukrayna’da yaşanan iç savaştan sonra Kiev yönetimiyle sorunlar yaşayan Rusya, 2017’de başta Almanya olmak üzere Baltık Denizi ülkeleriyle Nord Stream 2 Boru Hattı Projesi anlaşmasına imza attı. Bu projeyle büyük çoğunluğu Ukrayna’dan Kuzey Avrupa’ya aktarılan gaz, Ukrayna saf dışı bırakılarak Baltık Denizi’nden doğrudan Kuzey Avrupa’ya aktarılacak.

Proje çerçevesinde Rusya, Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Almanya açıklarından aktarılacak gazın boru hattı için Danimarka hariç tüm ülkeler protokolü imzaladı.

Danimarka ise prensipte projeye onay verdi. Danimarka’nın da projeye imza atması bekleniyor. Öte yandan projenin 2019 yılında tamamlanıp Rus gazının Avrupa’ya ulaşması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)