Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek

Yeni düzenlenen Yargı Paketi'nde artık öğrenciler notunu beğenmezse dava açma hakkına kavuşacak...

Haber Merkezi Haber Merkezi
Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Star Gazetesi'nin haberine göre: Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden 3'üncü Yargı Paketi'nde ilkokul ve orta öğretim öğrencilerine de dava açma imkanı verildi.

Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek

ÖĞRENCİYE DAVA AÇMA HAKKI

Komisyon, paketin idari yargıyla ilgili 32 maddesini kabul etti. Düzenlemeyle Danıştay üyeliklerine atanma konusunda düzenlemeler getirilirken, aynı sebepten ikinci kez yürütmenin durdurulması istenmeyecek.

Tasarıya göre, idare ve vergi mahkemelerinin, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin sınıf geçmelerine ve not tespitine ilişkin işlemlerinin yanısıra; kayıt, nakil, ilişik kesme ve disiplin cezalarına ilişkin işlemlerle yükseköğretim öğrencilerinin sınıf geçme ve notlarının tespitine ilişkin işlemlere de bölge idare mahkemesinde itiraz edilebilecek.

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi