Nubia, ilk 5G telefonunu bu yıl piyasaya sürecek
ensonhaber.com

Xiaomi, Huawei ve Vivo gibi bazı Çinli akıllı telefon üreticileri, bu yıl ilk 5G destekli akıllı telefonlarını piyasaya süreceğini doğrulamışlardı. Nubia da bu üreticilerin arasına katılarak, ilk 5G destekli telefonunun bu yıl içinde piyasaya çıkacağını doğruladı.

nubia

NUBIA CEO'SU AÇIKLADI

Nubia CEO'su Ni Fei, verdiği bir röportaj sırasında, şirketin ilk 5G destekli telefonunun bu yıl içinde geleceğini doğruladı. Ni Fei'ye göre Nubia, 2016 yılından bu yana 5G teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu çalışmaların sonucunda 5G için bazı patentler alan şirket, geçtiğimiz sene bazı testler uygulayarak yeni teknolojileri denedi. Şimdi ise Nubia, ilk 5G telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

nubia

QUALCOMM İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

5G teknolojilerini geliştirme aşamasında Qualcomm ile çalıştıklarını belirten NubiaSnapdragon 855 ve Snapdragon X50 5G modem ile bazı teknolojik atılımlar elde edeceklerini açıkladı. Ayrıca şirket, 5G destekli ürünlerinde daha gelişmiş bir deneyim sunmak için yapay zeka gibi özellikleri de kullanacağını açıkladı. Şirketin piyasaya süreceği ilk 5G destekli telefonun ne zaman çıkacağı, isminin ve fiyatının ne olacağı gibi bilgiler henüz belli değil.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji