Numan Kurtulmuş'tan AK Parti iddialarına açıklama

Numan Kurtulmuş'tan AK Parti iddialarına açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, iki büyük transfere hazırlandığı ve pazartesi akşamı yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Partili olabileceğini söylediği iddia edilmişti.

AK PARTİ'DEN TEKLİF GELMEDİ

Radikal gazetesinin haberine göre, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş konuyla ilgili, 'AK Parti'den bir teklif gelmedi. İddiaları gazetelerden öğrendim' dedi.

Ankara'da bulunan Numan Kurtulmuş, gazetelerde çıkan AK Parti'ye geçeceği iddiaları ile ilgili soruları şöyle yanıtladı: "Ben de bu sabah gazetelerden okudum. AK Parti'nin içinde konuşulmuş bir konu. Bize intikal etmiş olan bir şey yok"

Kurtulmuş, "Teklif gelirse düşünür müsünüz?" sorusunu ise "Olmayan bir şey hakkında konuşacak değilim" şeklinde yanıtladı.

AK PARTİ'DEN ADAYLIKLARI GÜNDEME GELMİŞTİ

Erdoğan'ın Kurtulmuş'a 2007 seçimleri öncesi milletvekilliği teklif ettiği biliniyor. Erdoğan gibi Kurtulmuş da ‘Milli Görüş' hareketinden yetişen bir isim. Kurtulmuş, Erdoğan - Gül ve Arınç'ın başını çektiği yenilikçi hareket yerine Necmettin Erbakan'ı tercih etmişti. SP'ye genel başkan olan Kurtulmuş da bir süre sonra Erbakan'la bağlarını kopardı ve HAS Parti'yi kurdu.

12 Eylül referandumuna aktif destek vererek tek başına parti gibi çalışan Soylu'nun da son seçimlerde AK Parti 'den adaylığı gündeme gelmişti.

Numan Kurtulmuş'tan AK Parti iddialarına açıklama