Nurettin Canikli: Bonzaiyle ilgili projemiz var

canikli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli; Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

"UYUŞTURUCU TİCARETİNİN ÖNLENMESİ NOKTASINDA OLUMLU SONUÇLAR ELDE EDİLDİ"

Canikli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye üzerinden akan, akıtılmaya çalışılan uyuşturucu ticaretinin önlenmesi noktasında son dönemlerde çok büyük olumlu sonuçlar elde edildi" dedi.

"BONZAİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Son zamanlarda gündemde olan bonzaiye karşı da mücadele ettiklerini ifade eden Canikli, "Hem akaryakıt kaçakçılığı için, hem transit uyuşturucu kaçakçılığı için bonzai de dahil olmak üzere çalışmalar devam ediyor. Bonzai, çok güncel olduğu için ve gerçekten toplumu acıtan bir uyuşturucu olduğu için ciddi anlamda zarar veren, yuvalar yıkan, aileleri perişan eden bir uyuşturucu olduğu için söylüyorum. Hepsi gerçi bu anlamda birbirinden daha fazla tahrip edici. İnşallah çok daha etkili birkaç projeyi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

KAÇAKÇILIĞIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Kaçakçılıkla mücadelede yapılan yasal düzenlemelere de değinen Bakan Canikli, kaçakçılıkta verilen hapis cezasının alt limitinin 2 yıldan 3 yıla çıkartıldığını ve ertelenemez hale getirildiğini belirterek bu durumun özellikle silah ,akaryakıt ve alkol kaçakçılığı ile mücadelede çok önemli olduğunun altını çizdi. Bakan Canikli, son düzenlemenin olumlu sonuçlarının önümüzdeki günlerde görüleceğini belirtti.