Obama, Küba'da beyzbol maçı izleyecek
Ajanslar

Obama, Küba'da beyzbol maçı izleyecek

Amerikan Beyzbol Ligi, Obama’nın 21-22 Mart'ta düzenleyeceği Küba ziyaretinin ikinci gününde ABD’nin Tampa Bay Rays takımı ile Küba milli takımının gösteri maçı yapacağını duyurdu.

OBAMA BEYZBOL MAÇINI KÜBA'DA İZLEYECEK

Saray’dan bir yetkili ise Obama’nın da bu maçı izleyeceğini açıkladı. Adının gizli kalmasını isteyen Beyaz Saray yetkilisi, "Amerikalılar ve Kübalılar beyzbolu çok seviyorlar. Bu, halklarımız arasındaki yakınlığın ne kadar güçlü olduğunun işaretlerinden biri" dedi.

OBAMA " ZİYARET EĞLENCELİ GEÇECEK" DEMİŞTİ

Obama'nın ziyareti sırasında Küba Devlet Başkanı Raul Castro, sivil toplum temsilcileri, girişimciler ve Küba halkının değişik kesimlerinden kişilerle görüşmesi bekleniyor. Obama, geçen ay Küba seyahatinin açıklanmasından sonra ziyaretin “eğlenceli geçeceğini” söylemişti.

50 YIL SONRA KÜBA'YLA İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRME KARARI ALINDI

ABD yönetimi, 2014'ün sonunda 50 yılı aşkın süredir diplomatik bağı bulunmayan, ekonomik yaptırım uyguladığı Küba ile ilişkileri normalleştirme kararı almış, geçen yıl iki ülke karşılıklı olarak büyükelçiliklerini yeniden açmıştı. Taraflar, son olarak iki ülke arasında karşılıklı tarifeli uçak seferlerini başlatmak üzere anlaşma imzalamıştı.

KÜBA'YA İLK GİDEN ABD BAŞKANI COOLIDGE OLMUŞTU

Görevdeyken Küba'yı ziyaret eden tek ABD Başkanı Calvin Coolidge olmuştu. Coolidge, 1928'de Küba'ya gitmişti.