Obama silahlı saldırıda ölen ABD'li çocuklar için ağladı
Ajanslar

Obama'nın hedefinde son yıllarda ülkede artış gösteren silahlı saldırılar vardı. Obama herkese sağduyu çağrısı yaptı ve hayatları korumak için ortak adımlar atılması gerektiğini söyledi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULAN OBAMA: PSİKOLOJİK SORUNU OLANA SİLAH YOK

ABD'deki silahlı saldırılarda hayatını kaybeden çocuklara ilişkin açıklama yaparken gözyaşlarına boğulan Obama, "Silah satışlarını azaltacağız, silah alımına savcı karar verecek. Psikolojik sorunu olana silah yok" dedi.

Obama silahlı saldırıda ölen ABD'li çocuklar için ağladı VİDEO

Obama silahlı saldırıda ölen ABD'li çocuklar için ağladı

"SİLAHLI ŞİDDETİ ENGELLEMEK İÇİN.."

Obama, silahsızlanmaya yönelik sabit mazaretlerin uzun ömürlü olmayacağını belirterek, silahlanma hakkına yönelik bir yasa değişikliğinin desteklenmesi gerekliliğine inandığını söyledi.

Silah satın alan herkesin aynı kurallara uyması gerektiğini belirten Obama, "Silahlı şiddeti engellemek için yasa değişikliğini destekleyerek farklı yollar bulunabilir" dedi. ABD Başkanı Obama, sicil kontrolünün şiddeti önlemekte fark yaratacağının açık olduğunu belirtti.

Obama silahlı saldırıda ölen ABD'li çocuklar için ağladı

"BEKLEYECEK ZAMAN YOK"

Açıklamalarında Kongre'yi de hedef alan Obama, "Silah lobisinin kongreyi rehin aldığını ancak ABD'nin rehin tutulamayacağını" söyledi. Obama, "Kongre'nin silah güvenliği ölçütleri için hâlâ sağduyu ile hareket etmesine ihtiyacımız var, ancak bekleyecek zaman yok" dedi.

ABD Başkanı, 'silah satıcılarının bir sonraki aşamaya geçmeye hazır olduğunu, daha fazla satıcının da bu çabaya destek vermesinin umut edildiğini' de sözlerine ekledi.

Obama silahlı saldırıda ölen ABD'li çocuklar için ağladı