Obama'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telefonu
Ajanslar

Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği kanlı terör saldırısıyla ilgili ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı.

OBAMA'DAN ERDOĞAN'A BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın terör saldırısıyla ilgili başsağlığı mesajlarını ilettiği belirtildi. İki liderin, Suriye'deki son gelişmeleri de ele aldığı belirtildi.

GÖRÜŞME BİR SAAT 20 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarabya'da olduğu sırada gerçekleşti. Görüşmenin 1 saat 20 dakika sürdüğü öğrenildi.

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ

ABD Başkanı Obama, görüşmede, 17 Şubat’ta Ankara’da meydana gelen canlı bomba saldırısını ve 18 Şubat’ta Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyu hedef alan saldırıyı kınayarak, hayatlarını kaybeden askerler ve sivil vatandaşlar için taziye, yaralılar için de acil şifa dileklerini iletti.

ABD Başkanı Obama’ya saldırılar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan da terörle mücadele konusunda müttefiklerin dayanışma içerisinde olmalarının önemine işaret etti.

OBAMA: YPG'NİN İLERLEYİŞİ KAYGI VERİCİ

Görüşmede, Suriye rejiminin ve YPG'nin son dönemde Suriye'nin kuzeybatısındaki ilerlemesine ilişkin kaygılarını dile getiren ABD Başkanı Obama, bölgede Türkiye ve ılımlı Suriye muhalefeti ile gerilimlere neden olan, DAİŞ’le ortak mücadele çabalarına darbe vuran eylemlere derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Obama, görüşme sırasında, ABD’nin bir NATO müttefiki olarak, Türkiye’nin ulusal güvenliğini destekleme konusundaki mutlak kararlılığını ifade ederek, Türkiye’nin meşru müdafaa hakkının altını çizdi.

Suriye’deki çatışmaların durdurulması konusunda Münih’te varılan mutabakatı desteklediklerini vurgularken, iki lider, Rusya ve Esed rejimine, ılımlı muhalif güçlere yönelik hava saldırıları gibi provokatif eylemlere derhal son vermeleri çağrısında bulundu. PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı işbirliğini artıracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAİŞ’le mücadelenin ortak hedefleri olduğunu belirtti.

Erdoğan'a ABD'nin PYD yaptı diyemeyiz açıklaması soruldu haberiObama'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telefonu