Öcalan Selahattin Demirtaş'a tahammül edecek mi

Öcalan Selahattin Demirtaş'a tahammül edecek mi

ENSONHABER.com/ANALİZ Cumhurbaşkanlığı seçimlerinini sonuçlanmasının ardından en çok konuşulan konulardan biri de Selahattin Demirtaş'ın oy oranı oldu.

OYLARI İKİYE KATLADI

Sandığın sürprizlerinden olan Demirtaş, 9,8'lik oy oranıyla beklenenin üzerinde bir performans gösterdi. Demirtaş, Kürt siyasetinin bugüne kadar aldığı oyları ikiye katladı.

KÜRT HAREKETİNİ SİYASETİN MERKEZİNE ÇEKEN İSİM

Seçimden sonra basın mensuplarına konuşma yapan Selahattin Demirtaş, bundan sonrası için ana muhalefete de gözdağı verdi.

"Ortaya koyduğumuz ilkeler Türkiye'nin her yerine ulaşmış ve karşılık bulmuştur" diyen Demirtaş,"Hemen yarından başlayarak partimizi her yerde güçlü bir örgütlülüğe kavuşturarak büyük bir kitle partisi olmak için hazırlayacağız" şeklinde konuştu. Demirtaş'ın bu açıklamaları Kürt hareketinin siyasetin merkezine geldiğinin en büyük göstergesi oldu.

ÖCALAN DEMİRTAŞ'A NE KADAR TAHAMMÜL EDECEK?

Demirtaş, son seçimle birlikte çizdiği bu başarılı profille Kürtlerin siyasi anlamda yeni favorisi haline geliyor. Seçim süresince geleneksel BDP-HDP çizgisinden ayrı ve daha kapsayıcı bir dil kullanan Demirtaş'ın bu yükselişi bir sürü soruyu da beraberinde getiriyor. Abdullah Öcalan'ın Demirtaş'ın bu yükselişi karşısında nasıl bir tavır alacağı şimdilik merak konusu olurken BDP içinde yükselen ama daha sonra yıldızı söndürülen Osman Baydemir örneği akıllara geliyor.