Odanızı büyük gösterecek hileler
ensonhaber.com

Çoğumuzun evinde hiçbir şeyi sığdıramadığı ufak odalar var. Bu odalar ne yaparsanız yapın insana küçük ve boğucu gelir. Oysa ki bu tip ufak odaları daha ferah, büyük ve canlı gösterecek pek çok dekorasyon hilesi var.

Alanınız dar olduğunda yapılabileceğiniz en basit şey odayı çift işlevli kullanmak olacak. Odada küçüklüğü arka plana atmak için hemen o odaya bir televizyon koyun. Böylece televizyon odak noktası olacak ve odanın küçüklüğü göze batmayacaktır.

Odanızı büyük gösterecek hileler

RENKLERLE GÖZ YANILTIN

Küçük olan odanızı daha geniş göstermek için açık renkleri kullanabilirsiniz. Koyu renkler ışığı emer ve odanızın küçük görünmesine neden olurken, açık renkler odayı ferah gösterir. Açık renk ve parlak duvarlar ışığı yansıtarak mekanın geniş algılanmasını sağlar. Krem tonları, buz mavisi, mavi ve yeşilin pastel tonları ya da beyaz duvarlar bahsedilen etkiyi yaratacaktır. Kartonpiyerleri veya alçı duvar süslemelerini duvar renginden daha açık bir tona boyarsanız, duvarlar geriye doğru itilmiş gibi gözükecek. Bu göz yanılsaması da odanın daha büyük algılanmasını sağlayacak.

Odanızı büyük gösterecek hileler

MOBİLYA DİZAYNI ÖNEMLİ

Mobilyalarınızı duvara paralel yerleştirerek odanın ortasındaki açıklığı koruyabilirsiniz. Çekmeceli orta sehpa, bazalı kanepe, açılır kapanır yemek masası, kütüphane olarak da kullanabileceğiniz bir TV ünitesi gibi pratik mobilyalara yönelin. Bu şekilde odanızda daha az eşya olur ve daha çok yer açılır.

Odanızı büyük gösterecek hileler

Tarz olarak az süslemeli mobilyaları seçmeniz odanın kalabalık görünmesini engelleyecektir. Büyük dolabınızı duvarla aynı renk seçerseniz, duvarla bütünleşip odanın daha geniş algılanmasını sağlayabilir. Cam sehpa da odayı olduğundan büyük gösterecektir.

Odanızı büyük gösterecek hileler

AYDINLATMA HİLESİ

Odanızın mümkün olduğunca gün ışığı almasına özen gösterin. Gün ışığı odayı geniş gösteren en doğal yöntemdir.

Hava karardıktan sonrası içinse tavan aydınlatmasının yanı sıra duvar aplikleri, spot ya da lambader benzeri ek aydınlatma ürünleri kullanmalısınız.  Mümkün olduğunca aydınlık tutun, iyi aydınlatılmış bir oda her zaman daha büyük görünür.

Odanızı büyük gösterecek hileler

AYNALARIN SIRRI

Odanın büyük görünmesi için mutlaka az aksesuar kullanmalısınız. Duvarları fazla doldurmamak en doğrusu olacaktır. Tek ve büyük bir resimle odak noktası oluşturabilirsiniz. Yatak odasında yatak, salonda televizyon, yemek odasında yemek masası gibi odak noktaları belirleyebilirsiniz.

Odanızı büyük gösterecek hileler

Aksesuar kullanımını aza indirmekten söz ettik. Bu konuda kesinlikle en büyük yardımcınız ayna olacak. Işığı yansıtan, derinlik duygusu katan ve göz yanılsamasıyla odanın sanki devamı varmış gibi gösterecek.

Odanızı büyük gösterecek hileler

Desenli halılar yerine sade ve cilalı bir parkenin kullanılması odayı daha büyük gösterir. Evinizi toplu tutmak, kullanılmayan eşyalara yer vermemek, gömme dolap ve raf benzeri yer kazandıracak saklama çözümlerini kullanmak da işe yarayacaktır.