Oğlunu öldüren baba 11 yıl sonra yakalandı
DHA

Kocaeli, Gölcük ile Karamürsel arasında bulunan Tepeköy mevkiinde tabanca ile öldürülmüş bir erkek cesedi bulunması üzerine inceleme başlamasının ardındanaylar süren araştırma sonrasında ekipler, bir sonuca ulaşamayarak dosyayı faili meçhul şekilde rafa kaldırdı.

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Geçen ekim ayında, Kocaeli’ye atanan İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nun talimatı sonrasında dosya, ekipler tarafından yeniden açıldı. Dosyadaki delilleri tek tek yeniden inceleyen ekipler, öldürülen Bülent Erdem’in babası Necmi Erdem’in ifadelerinde tutarsızlıklar olduğunu gördü.

Ekipler, ifadesinde olay günü oğlunu otobüs ile Balıkesir’den Kocaeli’ye gönderdiğini söyleyen babanın, aslında oğluyla birlikte Kocaeli’ye geldiğini belirledi. Olay mahallinde ve dosyadaki deliller üzerinde tekrar inceleme yapan ekipler, baba Necmi Erdem’in aynı gün cesedin bulunduğu bölgeye de gittiğini tespit etti.

Oğlunu öldüren baba 11 yıl sonra yakalandı

İTİRAF ETTİ

Soruşturmayı tamamlayan polis ekipleri, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan baba Necmi Erdem’i  gözaltına alarak Kocaeli’ye getirdi.

İfadesinde her şeyi itiraf eden baba Necmi Erdem’in, olay günü oğluyla birlikte kendisine ait otomobille Kocaeli’ye geldiğini, yol boyunca araç kiralama firmasına olan borcundan ötürü çıkan kavgada boğuşma sırasında oğlunun belindeki silahı alarak ateş ettiğini söylediği belirtildi.

Suçunu itiraf eden Necmi Erdem, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Karamürsel Adliyesi'ne sevk edildi.

Oğlunu öldüren baba 11 yıl sonra yakalandı

CESEDİ YOL KENARINA BIRAKMIŞTI

Daha sonra oğlunun cesedini yol kenarına bırakarak Balıkesir’e geri dönen Necmi Erdem’in, jandarma tarafından arandıktan sonra da ifadelerinde şüpheleri oto kiralama firmasına yönlendirdiği belirlendi.

Oğlunu öldüren baba 11 yıl sonra yakalandı

EŞİNE SÖYLEMEDİ

Oğlunu öldüren Necmi Erdem’in, aradan geçen 11 yılda olayı eşi ile bile paylaşmadığı, anne H.E.’nin ise yıllardır oğlunun katilinin bulunması için resmi makamlara çok sayıda başvuru yaptığı ortaya çıktı.

OTOMOBİL İNCELENECEK

Olayın içerisinde gerçekleştiği otomobil, polis ekipleri tarafından baba Necmi Erdem’in Balıkesir’de yaşadığı evin önünde, hurda halde bulundu. Polis ekipleri tarafından, incelenmek üzere otomobile de el konulduğu belirtildi.

Oğlunu öldüren baba 11 yıl sonra yakalandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)