Öğrenciler ev gibi ortamda ders işliyor
AA

Çoğu taşımalı sistemle gelen 184 öğrencisi bulunan Osmangazi İlkokulu'nda, yönetim, çocukların okuldan sıkılmamaları adına tüm sınıflara şark köşesi, oyun ve dinlenme alanları yaptı.

Sınıflarında yerlere halı, kilim ve minderler serilen okulda, bazı dersliklerde kanepe, kütüphane ve basket potası bile bulunuyor.

EV ORTAMI GİBİ OKUL

Ayakkabılarını çıkararak minderler üzerinde uzanarak dinlenen, kanepede kitap okuyan, basketbol veya farklı oyunlar oynayan, zeka testleri çözen öğrenciler, oluşturulan ev ortamından gayet mutlu.

Öğrenciler ev gibi ortamda ders işliyor

İDEALİ GERÇEKLEŞTİ

Okul müdürü Şenol Altıntaş,"3 yıldır taşıma sistemiyle 13 köyden çocuklar okulumuza geliyor. Okulumuz kırsal mahallede olması nedeniyle bazı sıkıntılarımız oldu. 1996'da Kahramanmaraş'a atandığımda orada bir idealim vardı, sınıfları ev haline çevirmek." dedi.

Öğrenciler ev gibi ortamda ders işliyor

EV GİBİ DÖŞEDİLER

Altıntaş, "Daha sonra da velilerimiz ve öğretmenlerimizin desteğiyle 3 yıl önce bu girişime başladık. Taşımalı sistemle gelen öğrencilerimizin eve gidememesi nedeniyle, öğle saatlerinde çocuklara bir ev ortamı sağlamak istedik. Ayakkabılarını çıkarıp dinlenebilmeleri, kitap okumaları, oyun oynamaları, uzanıp istirahat etmeleri maksadıyla bir proje geliştirdik." diye konuştu.

ERKEN YAŞTA MESLEK YÖNLENDİRMESİ OLUYOR

Altındaş, "Sınıfta zeka oyunları bölümü, okuma ve dinlenme köşesi bulunuyor. Kaşkol ve bileklik örme gibi ikinci sınıflarımızda etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz ailelerine katkı anlamında bunları örüyorlar. El becerilerini de geliştirmiş oluyorlar. Küçük yaşta meslek alanlarına yönlendirme imkanımız oluyor." ifadelerini kullandı.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)