Düzce'de öğretmen, 2 yaşındaki çocuğa tokat attı
DHA

Düzce'nin Karahacımusa Mahallesi'nde Selçuk T., oğlu E.T.'yi getirdiği kreşte, ilk günü olduğu için kendisi de kaldı. Salonda oturan Selçuk T., oyun alanına giden oğlunu güvenlik kamerasından izlemeye başladı.

KREŞ GÖREVLİSİ 2 YAŞINDAKİ MİNİĞE TOKAT ATTI

Bu sırada Selçuk T., oyun parkurundan çıkan çocuğuna, öğretmeni Yeliz Keskinli'nin kucakladıktan sonra yere oturtup defalarca tokat attığını gördü.

Düzce'de öğretmen, 2 yaşındaki çocuğa tokat attı

BABA OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Görüntüler karşısında şoke olan baba Selçuk T., içeri girip oğlunu kucağına alarak, öğretmene tepki gösterdi. Eşinin haber vermesiyle kreşe gelerek, güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Tuba T. de gözyaşlarına hakim olamadı.

Düzce'de öğretmen, 2 yaşındaki çocuğa tokat attı VİDEO

Düzce'de öğretmen, 2 yaşındaki çocuğa tokat attı

DAHA ÖNCE DE ÖĞRENCİ DÖVÜP, UZAKLAŞTIRMA ALMIŞ

Selçuk T. ve eşi Tuba T., karakola giderek Yeliz Keskinli hakkında şikayette bulundu. Keskinli'nin, daha önce de öğrenci dövdüğü gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Düzce'de öğretmen, 2 yaşındaki çocuğa tokat attı

TUTUKLANDI

Şikayet üzerine gözaltına alınan Keskinli, sorgusunun ardından adliyeye sevk edilerek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Düzce'de öğretmen, 2 yaşındaki çocuğa tokat attı

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Düzce Valiliği ise Yeliz Keskinli'nin çalışma izninin iptali için çalışma başlatıldığını bildirerek, "Özel bir kreşte meydana gelen, küçük çocuğun darbedilmesi haberleri ile ilgili olarak ilimizde faaliyet gösteren özel kreş ve gündüz bakımevinde, 4 Şubat tarihinde meydana gelen, oryantasyon sürecinde, kreşte eğitim gören küçük çocuğun grup sorumlusu olarak görev yapan personel tarafından darp edilmesi hadisesi sonrasında, olayda bahsi geçen personelin çalışma olurunun iptali için gerekli işlemler başlatılmıştır. Ayrıca, yaşanan olayda kuruluşun idari sorumluluğunun bulunup bulunmadığının tespiti için soruşturma başlatılmıştır. Konu adli mercilere intikal etmiş olup, süreç valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir." dedi.

Düzce'de öğretmen, 2 yaşındaki çocuğa tokat attı

KREŞ SAHİBİ: OLAY ÖRTBAS EDİLMEDİ

Kreşin sahibi Niyazi Bakan, yaşanan olayla ilgili veliye bilgi verildiğini, olayın adli makamlara bildirildiğini söylerek, “Olay, 4 Şubat tarihinde, kameralarla görüntü kaydedilen ortak alanda gerçekleşmiş olup, anında kurum yönetimince müdahale edilmiş, çocuk korumaya alınarak, veliye gereken destek verilmiş, ivedilikle ilgili idari, kolluk ve adli makamlara bildirilmiştir. Bunun üzerine konuyla ilgili idari ve adli işlem süreci başlatılmıştır. Kurum olarak her zaman şeffaflık ve çocuğa faydalılık ilkesini prensip edindiğimizden, olay örtbas edilmemiş bizzat tarafımızdan gerekli müdahaleler yapılmıştır. Tüm çocuklarımız bizim için çok değerlidir ve bize emanettir. Bu sorumluluk bilinciyle hareket etmekte ve sorumluluğumuzun gereğini yerine getirme bilincindeyiz.” dedi.

Düzce'de öğretmen, 2 yaşındaki çocuğa tokat attı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)