Okulda taciz iddiasıyla güvenlik görevlisi gözaltında
İHA

Mersin Akdeniz ilçesi Hal Mahallesi’ndeki bir ortaokulda pazartesi günü yaşandığı iddia edilen olay, öğrencilerden birinin durumu babasına, babanın da olayı rehber öğretmene anlatmasıyla ortaya çıktı.

VELİLER ŞİKAYETTE BULUNDU

Şikayet üzerine okul idaresi, hemen özel güvenlik görevlisiyle ilgili tutanak tutarak durumu polise bildirdi. Okulun özel güvenlik görevlisi M.A.B., gözaltına alındı. Olayın duyulmasının hemen ardından 4 öğrenci velisi daha çocuklarının özel güvenlikçi tarafından sözle ve elle taciz edildiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Siteler Polis Merkezi’nde ifade veren aileler, çocuklarını taciz ettiğini öne sürdükleri şüpheli hakkında şikayetçi olduklarını söylediler.

Okulda taciz iddiasıyla güvenlik görevlisi gözaltında VİDEO

5 KIZ ÇOCUĞUNA TACİZ İDDİASI

Tacize uğradıkları öne sürülen 5 kız çocuğu ise psikolog eşliğinde ifadelerinin alınması için Cumhuriyet Savcılığına götürüldü.

"ELLE SARKINTILIK YAPMIŞ"

Tacize uğradığı ileri sürülen kız çocuklarından birinin babası olan M.K., polis merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, özel güvenlik görevlisinin kızını sözle taciz ettiğini öne sürerek, "Kızımın yanına gelip, ’Bana kuzeninin telefon numarasını ver, senin sevgilin var mı?’ gibi sorular sormuş. Benim kızıma karşı sözle taciz var ama diğer arkadaşların çocuklarına elle sarkıntılık yapmış." dedi. M.K., şüpheliden şikayetçi olduğunu söyledi.

Okulda taciz iddiası -1

"KARDEŞİMİ YANAĞINDAN ÖPMÜŞ"

Bir başka kız çocuğunun ağabeyi M.D. ise ifadesini verdiğini ve şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Kız kardeşim 13 yaşında. Onun bir büyüğü ise yeni evlendi. ’Ablanı bana ayarla, kocasından ayır’ demiş, sosyal medya hesabını istemiş. Okul çıkışında da kardeşimi yanağından öpmüş. Birçok kez de sözlü tacizde bulunmuş. Gereğinin yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Okulda taciz iddiası -2

"TUTANAK TUTUP POLİSE BİLDİRDİK"

Okul Müdürü Murat Teker, olayın pazartesi günü akşam saatlerinde çocukların beden eğitimi öğretmenine söylemesiyle ortaya çıktığını ifade ederek, "Daha sonra olay rehberlik servisine geliyor. Rehberlik servisi benimle iletişime geçince hemen tutanak tuttuk. Ertesi gün sabah durumu polise bildirdik, onlar da gelip şüpheliyi gözaltına aldı. Biz de bu durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdik. Olayı örtbas etme gibi bir durum kesinlikle olmadı. Biz buradaki çocukların güvenliğinden sorumluyuz. Böyle bir olayın meydana gelmesi bizleri de çok üzdü. Biz herhangi bir gecikmeye mahal vermeden gereğini yaptık." dedi.


Okulda taciz iddiası -3

Okulda taciz iddiası -4

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)