Okullarda tasarım beceri atölyeleri dönemi başlıyor
AA

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında oluşturulan tasarım beceri atölyeleri, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla, Yapracık Bilge Kağan İlkokulu'nda düzenlenecek tanıtım programıyla resmen uygulamaya konulacak.

30 OKULDA BAŞLAYACAK

Bakanlık; sanat, bilim, kültür, spor ve yaşam ana temalarıyla oluşturulacak atölyeleri, ilk etapta Türkiye genelindeki 30 okulda hayata geçirecek.

Bu pilot uygulamanın ardından atölyelerin, üç yılda ülke genelindeki tüm okullarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Okullarda tasarım beceri atölyeleri dönemi başlıyor

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNDE İLK OLACAK

Çocukların sahip olduğu yeteneklerin uygulama düzeyinde geliştirilmesi, el becerilerinin artırılması amacıyla kurulan atölyeler, mesleklerle ilişkilendirilmiş şekilde hazırlandı.

Türkiye'de ilk olacak tasarım beceri atölyeleriyle, öğrencilerin okulda düşünmeye, tasarlamaya ve üretmeye zaman ayırabileceği ortamlar yaratılacak. Atölyelerde, ilgili eğitimleri alan öğretmenler ücreti karşılığı görev yapacak.

Okullarda tasarım beceri atölyeleri dönemi başlıyor

İLGİLERİNE GÖRE BECERİ

Atölyelerde çocuklar, ilgi ve mizaçları doğrultusunda hem yaşam becerileri kazanacak hem de mesleki yeteneklerini çok küçük yaşlarda keşfetme imkanı yakalayacak.

TEORİ VE PRATİK BİR ARADA OLACAK

Çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyecek şekilde teori ve pratiği bir araya getirecek atölyelerle, öğrencilerin, ilkokul 1. sınıftan itibaren elini daha fazla kullanacağı bir eğitim metodolojisinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Okullarda tasarım beceri atölyeleri dönemi başlıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)