Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışı 22 Mayıs'ta
AA

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışı 22 Mayıs'ta yapılacak. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılışla ilgili takvimin netleştiğini söyledi.

"Sayın Başbakanımızın 2 Mayıs'ta Ordu'ya yapacağı ziyarette havalimanının açılıp açılmayacağı tartışılıyordu. Fakat biz özellikle hem Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımızın bu açılışta olmasını talep ettik" diyen Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın katılımlarıyla, havalimanımızı açmış olacağız" ifadesini kullandı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışı 22 Mayıs'ta

ORDULULARIN GÖZ BEBEĞİ VE UMUT KAYNAĞI OLACAK

Açılış gerçekleşinceye kadar resmi uçuşların olmayacağını, sadece deneme uçuşları yapılabileceğini belirten Yılmaz, şunları dile getirdi: "Özellikle havaların yağışlı gitmesinden dolayı bir gecikme olmuştu. Bu gecikmeleri de dikkate aldığımızda 22 Mayıs havalimanımızın her anlamda resmi ve fiili olarak biteceği tarih olmuş olacak. 26 Mayıs itibarıyla da hem Türk Hava Yolları hem de Anadolu Jet uçuşlarını tarifeye koymak suretiyle bilet satışlarına başlandı. Özellikle İstanbul'daki hemşehrilerimizin yoğun talebi olacak. Şu anda açılış günü 3 özel uçağın Ordu-Giresun Havalimanı'na ineceği şekilde bir organizasyon yapılıyor. Bunun yanında yurt dışındaki vatandaşlarımızdan da çok ciddi talep var. İnanıyorum ki bu havalimanımızın açılışıyla birlikte bölgemizde çok ciddi hareketlilik ve yoğunluk olacak. Havalimanı özellikle de gurbetteki Orduluların göz bebeği ve umut kaynağı haline gelmiş olacak."

Yılmaz, havalimanının bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere, Ordu ve Giresunlular adına bir kez daha teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)