Orgeneral Akar'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı
AA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlandı.

Akar'ın mesajında terörle mücadeleye ilişkin verilen mesajlar dikkat çekti. Orgeneral Hulusi Akar, yurt içi ve yurt dışında terör örgütleriyle mücadeledeki kararlılığını ortaya koydu.

"ASLA TAVİZ VERİLMEYECEK"

Hulusi Akar'ın mesajında şu ifadelere yer verildi;

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin, anayasal düzen içinde yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı vardır. Bu yapı dışında, teşkilat ve faaliyetlerimizde, hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bilinen en önemli vasfı disiplinidir. Bu disiplinin temeli, ruhu 'mutlak itaat'tir. Bizi biz yapan bu anlayıştan asla taviz verilmeyecektir.

SON TERÖRİST ÖLDÜRÜLENE KADAR..

Sınırlarımız içerisinde Bölücü Terör Örgütüne karşı, ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar büyük bir azim ve kararlılıkla Terörle Mücadele Harekatı sürdürülmektedir.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Aynı zamanda sınırlarımız dışında da uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayalı olarak sınır güvenliğimizi sağlamak, barış ve güvenliğimize tehdit oluşturan DAEŞ ve benzeri terör örgütleri ile mücadele etmek ve bu kapsamda yerlerinden edilmiş masum insanların da ana yurtlarında bayramlarını huzur içerisinde kutlamalarını temin edebilmek için koalisyon kuvvetleri ile işbirliği içerisinde ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ icra edilmektedir.

KARARLILIKLA SÜRECEK

Bu faaliyetler masum insanlara zarar vermeden tüm teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar yurtiçinde icra, yurt dışında destek şeklinde azimle ve kararlılıkla sürdürülecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)