Osman Baydemir: 21. yüzyıl Kürtlerin yılı olacak

Osman Baydemir: 21. yüzyıl Kürtlerin yılı olacak

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) Polit Büro sorumlusu Mele Bahtiyar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. IKYB'nin Polit Büro sorumlusu Mele Bahtiyar'ı Baydemir'le BDP'li milletvekililer karşıladı.

"21. YÜZYIL KÜRTLERİN YÜZYILI OLACAKTIR"

Ziyarette konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalışma ve ittifakla dünden çok daha iyi durumda olduklarını ve yarının bugünden daha iyi olacağını söyleyen Baydemir, "21. Yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacaktır. Kürt halkının özgürlüğü, bölgedeki tüm halklara ve Ortadoğu'ya barış getirecektir."dedi.

"KÜRT DİPLOMASİSİNİN TALABANİ'NİN TECRÜBESİNE İHTİYACI VAR"

Ortadoğu'nun gözlerinin Rojava'nın üzerinde olduğunu belirten Baydemir, orada yaşanan gelişmelerin tüm Kürtlere heyecan verdiğini dile getirdi. Baydemir,bugünkü kazanımları canlarıyla Kürt halkına armağan eden Şeyh Sait, Seyit Rıza, Melle Mustafa Barzani, Mazlum Doğan, Necmettin Büyükkaya ve Sakine Cansız'ı anan Baydemir, anıları önünde eğildiğini belirtti. "Necmettin Büyükkaya'yı anmak için buraya kadar gelmeniz çok önemlidir." diyen Baydemir, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani için "Keşke Mam Celal de bu barış sürecinin içinde olacak kadar sıhhatli olsaydı, Kürt diplomasisinin onun tecrübe ve zekasına çok ihtiyacı var." diye konuştu.

"ANAYASAL GÜVENCE ŞART"

IKYB'nin Polit Büro sorumlusu Mele Bahtiyar ise bu yüzyılda, Güney Kürdistan'ın, aydınları Diyarbakır ismini yürekten hissettiğini söyledi. Bahtiyar "Bir çoğu çocuğuna 'Amed' ismini veriyor. Dolayısıyla bu heyecanla biz buraya bakıyor ve öyle önemsiyoruz." diye konuştu. Mele Bahtiyar Ortadoğu'nun dördüncü büyük halkı olan Kürtler kendi halk ve özgürlüklerini elde etmedikçe, Ortadoğu'ya huzur ve barış gelemeyeceğini anlattı. Bu yıl içinde Türkiye'ye gerçek barışın gelmesini umut ettiklerini söyleyen Mele Bahtiyar, bu nedenle çözüm sürecini önemsediklerini ifade etti. Mele Bahtiyar, "Ama bunun nihayete ermesi için, Anayasal güvence şarttır.

"ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASINI HEYECANLA BEKLİYORUZ"

Bunun akabinde sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması gerekmektedir. Biz Amed'te Öcalan'ı karşılama töreninin gerçekleşeceği günü çok heyecanla bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin Celal Talabani'nin sağlık durumunu sorması üzerine Mele Bahtiyar, "Her geçen ay bir öncekisinden daha iyidir. Ama sonuçta doktorların bileceği bir şey." şeklinde yanıt verdi. Baydemir, görüşmenin ardından Mele Bahtiyar'a bazı hediyeler verdi.