Osman Baydemir: Oylarımız çalındı o yüzden kazanamadık

Osman Baydemir: Oylarımız çalındı o yüzden kazanamadık

AK Parti'nin tirazları üzerine Doğu ve Güneydoğu'da bazı merkezlerdeki sandıklar bir kaç kez sayılırken, protesto gösterileri ise yayılıyor. Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerine çok sayıda asker ve polis sevkedilirken iki ilçede de olağanüstü hal uygulaması kapsamında gösteriler yasaklandı.

3 İLÇE İÇİN İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Seçim kurulları, BDP'nin Ceylanpınar, Birecik ve Kozluk'taki itirazlarını reddetti. AK Parti'nin Ağrı'da seçimleri BDP'nin kazanmasına yaptığı itiraz başvurusu ise Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gönderildi. Şanlıurfa'da Ak Parti karşısında ağır yenilgi alan BDP'nin Şanlıurfa adayı Osman Baydemir ise sessizliğini bozarak seçim sonuçlarını "Cumhuriyet tarihinin en karanlık seçimi" sözleri ile değerlendirdi.

BAYDEMİR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Twitter hesabından Urfa'daki seçimleri değerlendiren Baydemir, yenilgiyi oylarının çalınmasna bağladı. Baydemir, "Hırsızlar karanlık ortamlarda çalışırlar, halkın malını, kamunun malını çalanlar elbette oylarımızı da çalarlar ve çaldılar" dedi.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN KARANLIK SEÇİMİ"

Halkın oylarını koruyamadıkları için helallik dileyen Baydemir' in twitleri şöyle: "Cumhuriyet tarihinin en karanlık seçimine tanıklık ettik, maalesef seçim günü Urfa da karanlığa gömüldü, elektriği kestiler. Hırsızlar karanlık ortamlarda çalışırlar, halkın malını, kamunun malını çalanlar elbette oylarımızı da çalarlar ve çaldılar. Urfamızın ilk seçimi olmadığı gibi son seçimi de olmayacaktır. Halkımızın haklı davasına kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğiz.

"OYLARINIZI KORUYAMADIĞIMIZ İÇİN HELALLİK DİLİYORUM"

Urfa halkıyla birlikte; Urfa 'nın hak ve hukukunun korunması, kalkınması, hak ettiği yere gelmesi için demokratik muhalefetimizi sürdüreceğiz. Özellikle sosyal medyada Urfa'ya dair negatif algı yaratan söylemlerden ciddi rahatsızlık duyduğumu yüksek sesle ifade etmek isterim. Urfa halkı üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır, maalesef biz Urfa halkının sandığa yansıyan iradesini koruyamadık. Bize oy vermiş ya da vermemiş her Urfalıya teşekkür ediyorum. Özellikle bize oy verenlerin oylarını koruyamadığımız için helallik diliyorum. Halil'ur Rahman şehrinin; Türkmenlerinden, Araplarından, Kürtlerinden, seydalarından, laiklerinden, gençler ve kadınlarından çok değer öğrendim."