KPSS sınav tarihleri açıklandı
AA

Türkiye'de koronavirüs vakalarının görülmesi nedeniyle yetkililer önlemler alıyor.

Bu önlemler kapsamında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2020 sınav takvimini yeniden güncellendi.

KPSS SINAV TARİHİ BELLİ OLDU

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, tüm sınav tarihlerinin  gözden geçirildiğini ve yeniden düzenlendiğini açıkladı.

KPSS sınavının yeni tarihleri, önlisans düzeyinde 25 Ekim'de, ortaöğretim düzeyinde de 22 Kasım'da yapılacak. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) 27 Aralık'ta düzenlenecek.

SINAV TARİHLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

2020 sınav takviminde 3 kez yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2 kez gerçekleştirilecek. ALES-1 16 Ağustos, ALES-2 6 Aralık'ta uygulanacak.

Basılı ortamda 2 kez yapılması planlanan YDS, bu yıl bir kere basılı ortamda 27 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Bu sene ocak, şubat ve mart aylarında gerçekleştirilen e-YDS'ler ise yıl içerisinde, 10 kez daha uygulanacak. e-YDS'ler 20-21 Haziran, 27-28 Haziran, 4 Temmuz, 22 Ağustos, 29 Ağustos, 17 Ekim, 14 Kasım, 19 Aralık'ta yapılacak.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) ise 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

KPSS sınav tarihleri açıklandı

"ADAYLARIMIZ İÇİN GEREKENLER YAPILMAKTADIR"

Adayların gönül rahatlığıyla hazırlıklarını yapmaya devam etmesini ve sınav tarihlerini yeniden belirten Aygün, "Adaylarımız eksiklerini tamamlasınlar. Onlar bizim evlatlarımız, geleceğimiz, onların mağdur olmaması için gerekenler yapılmaktadır ve yapılacaktır. Her türlü duruma göre hazırlıklarımızı yaptık ve yapıyoruz. Bu kapsamda, tüm sınav tarihleri gözden geçirildi ve yeniden düzenlendi. YKS, Milli Eğitim Bakanlığının önereceği müfredat ve kazanımlara göre önceki yıllarla aynı çerçevede olacak. " dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)