Otobüs faciasından kurtulan yolcu yaşadıklarını anlattı

adam

Faciadan burnu bile kanamadan kurtulan yolcu Emrullah Fırat, ikinci kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını söyledi. Irak'ta buna benzer bir durum yaşadığını belirten ve patlama sırasında bir çukura atlayarak kurtulan Fırat, yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı;

"OTOBÜSÜN İÇİNDE GAZ KOKUSUNU ALDIM"

"Otobüsün içinde gaz kokusunu aldım. Hemen kaptanı uyardım. Kaptan ‘Panik yok, ileride kaza olmuş' dedi. Biz araçtan inmeye başladık. Bir anda üzerimize gelen bir sis bulutu oluştu. Öksürmeye başladık. Bir yandan öksürdük bir yandan geriye doğru koşmaya başladık.

KAZADAN GÖRÜNTÜLER

Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaza: 60 yaralı İZLE

"YANAN YOLCULAR ÇIPLAK BİR ŞEKİLDE KAÇTI"

Her taraf ateş topuna döndü. Yanımdaki bir bayan çığlık attı. Onu alıp yolun kenarında bulunan çukura attım kendimi. Sonra su kanalına sıkıştım. Çukurdan kafamızı kaldırmadık. Bir anda patlama sesiyle üstümüzden alev topu geçti. Tankere yakın olan otobüsteki yolcuların kıyafetleri yanmıştı, anadan doğma şekilde çığlık atarak bize doğru koşuyorlardı. O çukura düşmeseydim ben de yanacaktım."

"ŞOFÖR ÖLECEĞİZ DEDİ"

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde uzman doktor olarak görev yapan, aynı zamanda Erzurum'da Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuyan Necmettin Aslan da (65) sınava girmek için Erzurum'a giderken patlamada yaralandı. Aslan, "Bir kadın yolcu şoföre, ‘Ne yapacağız?' diye sordu. Şoför de, ‘hepimiz öleceğiz' diyerek otobüsü bizden önce terk etti. O sırada bir alev topu üzerimize doğru geldi. Kendimizi kapıdan dışarıya zor attık. Allah'tan kapı açıktı. Ağır hareket edenler orada kaldı. Şoför bizi uyarabilirdi. Alev geldiği zaman dışarıda olanlar yandı, otobüs bir ölçüde alevin hızını kesti. Dışarıda her yer yanıyordu. Tam bir felaketti." dedi.

Otobüs faciasından kurtulan yolcu yaşadıklarını anlattı

Otobüs faciasından kurtulan yolcu yaşadıklarını anlattı

LPG YÜKLÜ TANKER DEVRİLMİŞTİ

Diyarbakır-Bingöl karayolunda devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu olay yerinden geçen 2 yolcu otobüsü ile bazı araçlardaki yolculardan 1'i ölmüş 27'si ağır 66 kişi yaralanmıştı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaza haberi

Otobüs faciasından kurtulan yolcu yaşadıklarını anlattı