Tofaş’tan ülke ekonomisine katkı
ensonhaber.com

Tofaş, 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. 2015 yılından bu yana Türkiye’nin en çok satan otomobili olan Fiat Egea, bir kez daha Tofaş’ın gurur kaynağı oldu.

OTOMOTİV İHRACATININ YÜZDE 18'İNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

2018 yılında, sektörün toplam üretiminin yüzde 19’unu tek başına gerçekleştiren Tofaş, geçtiğimiz yıl dünyanın pek çok ülkesine ihraç ettiği 243 bin adet araç ile Türkiye otomotiv ihracatının yüzde 18’ini gerçekleştirdi.

Tofaş’tan ülke ekonomisine katkı

EKONOMİYE KATKI SAĞLADI

2018’de 3 milyar dolarlık ihracat geliri elde eden Tofaş, 1.28 milyar dolarlık dış ticaret fazlası yaratarak, ülke ekonomisine de katkı sağlamayı sürdürdü. Tofaş’ın 2018 gelirleri yüzde 7 artışla, 18.6 milyar TL’ye ulaştı.

Şirketin net karı ise 1.3 milyar TL olarak gerçekleşti. Tofaş, aynı zamanda 2018 yılında yüzde 94’lük pay ile iç pazarda yerli üretimden en fazla araç satan firma oldu.

Tofaş’tan ülke ekonomisine katkı

YILI LİDER TAMAMLADI

Fiat markası, otomobil pazarında yüzde 8.6’lık pay elde etti. Geçtiğimiz yıl Egea Model Ailesi’nin pazar payı kendi sınıfında yüzde 6,6’dan yüzde 7,5’a yükseldi.

Fiat markası, hafif ticari araç pazarında yüzde 21’lik pay alırken, Tofaş fabrikasında üretimi devam eden Doblo ve Fiorino modellerinin toplam satışlarıyla, bu sınıfta yılı lider olarak tamamladı.