Oxford'dan ayrımcı tavsiye
ensonhaber.com

234234

Oxford Üniversitesi dünyanın en kaliteli eğim veren kurumlarından olduğu gibi senelik ödenen harç rakamı da bir o kadar fazla. Üniversite başarılı öğrencileri almakla beraber, burssuz öğrenciler de alıyor. Dolayısıyla okulun içinde zengin-fakir ayrımlı problemler yaşanıyor.

Bu probleme ilişkin Oxford oldukça "akılcı" bir çözüm önerisinde bulundu.

Oxford'dan ayrımcı tavsiye

FAKİRLER BİRBİRLERİYLE ARKADAŞ OLSUN

Oxford Üniversitesi'nin yoksul öğrencilerine verdiği çözüm önerisi: "Diğer yoksul öğrencilerle arkadaş olun..." oldu

Okulda çıkabilecek ayrmcılıklara karşı bulunan çözüm, yine bir ayrımcılık unsuru olurken, açıklama akılcılıktan yoksun bulundu.

DEZAVANTAJLI ÖĞRENCİLER PROGRAMI

Dünyanın en zengin ve elitist üniversitelerinden Oxford, son yıllarda "dezavantajlı geçmişi olan" öğrencileri kabul etmeye başladı. Ancak bu öğrencilerin Oxford Üniversitesi'nde "evlerindeymiş gibi hissetmedikleri" bildiriliyor. Oxford Üniversitesi bu duruma "çözüm" olarak yoksul öğrencilerin, başka bir yoksul öğrenciyle "arkadaş olmasını" ve "sınıf kaynaklı kaygılarını" birbirleriyle paylaşmalarını önerdi.

Oxford'dan ayrımcı tavsiye

The Telegraph'a konuşan bir üniversite sözcüsü, öğrencilerin üniversiteye girerken aldıkları desteğin, üniversite içerisinde sürdürülmediğini belirterek, "sınıf, sosyoekonomik durum ve eğitimdeki ayrıcalıkların" üniversitede konuşulamadığını itiraf etti. İngiltere'de yüksek eğitimde zenginlerle yoksullar arasında devasa bir uçurum olduğu bilinirken, Oxford Üniversitesi'nin tutumu bu durumun değiştirilmesinin amaçlanmadığını gösteriyor.