Oya Aydoğan kimdir

e

OYA AYDOĞAN KİMDİR?

10 Şubat 1957 yılında Erzincan’da doğan Oya Aydoğan, dört kişilik bir ailenin en küçük üyesiydi.

Oya Aydoğan'ın çocukluğunu Beyoğlu'nda geçirdi. Ortaokul eğitimini Ste. Pulchérie'de, liseyi ise Notre dame de Sion'da aldı.

KARİYERİ

Oya Aydoğan sinemaya ilk girişini 1972 yapımı 'Kabadayılar Kralı' ile yaptı. Aydoğan, 1975 yılında 'Alev Gün' takma adıyla katıldığı güzellik yarışmasına katıldı.1976 yılında düzenlenen 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birinci oldu. 1978 yılında Haluk Ulusoy ile nikah masasına oturan Oya Aydoğan, 4 gün sonra sürpriz bir şekilde boşanma kararı aldı.

80'li yılların başında sahneye çıkmaya başlayan Oya Aydoğan, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi birbirinden usta isimlerle kamera önüne çıktı. Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile uzun süreli biliktelik yaşan Oya Aydoğan, Latif Demirbağ ile ikinci evliliğini gerçekleştirdi. Çiftin bu evlilikten Gurur adını verdiği bir oğlu dünyaya geldi. Oya Aydoğan, uzak kaldığı setlere 2011 yılında 'Bez Bebek' dizisi ile dönmüştü.

Oya Aydoğan kimdir

KARİYERİNE 51 SİNEMA FİLMİ 8 TELEVİZYON DİZİSİ SIĞDIRDI

Ünlü oyuncu aynı yıl sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği 'Şekerli Kahve' isimli televizyon programı ile izleyicileriyle buluştu. 2015 yılında romantik komedi türündeki 'Aşk Nerede' ile sinemaseverlerin karşısına çıkan Aydoğan, kariyerine 51 sinema filmi, 8 de televizyon dizisi sığdırarak başarılı bir grafik çizdi.

Oya Aydoğan hayatını kaybetti VİDEO