Özhaseki projelerini açıkladı
ensonhaber.com

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, seçim vaatlerini düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Özhaseki projelerini açıkladı

111 PROJE 11 BAŞLIK ALTINDA

Bu projeler kapsamında; kültür, sanat, turizmden sosyal projelere, çevre projelerinden yerel kalkınma projelerine, spor projelerinden ulaşım projelerine kadar 11 başlık altında yüzlerce proje bulunuyor.

Bu projelerden bazıları ise, “Ulus meydan düzenlemesi, çocuk köyü projesi, millet bahçeleri, Ankara fuar alanının tamamlanması, 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi, Elmadağ kayak Merkezi, Kızılay-Havalimanı metro hattı, Ankara Doğu-Batı Terminali ve cep terminalleri projesi.”

Özhaseki projelerini açıkladı

Özhaseki'nin konuşmasından satırbaşları;

"CEBECİ STADI MİLLET BAHÇESİ OLACAK"

"12 milyon 950 bin metrekarelik 10 Millet Bahçesi yapacağız. Yeşile önem veriyoruz. Ankara için de özel bir durum daha var o da askeri alanların Ankara dışına taşınması boşalan kamu binalarının yerlerinin ne olacağı hususu. Sayın Cumhurbaşkanı çok acil bir durum olmadıkça tamamının yeşil alan olacağı sözünü verdi. Cebeci Stadı da Millet Bahçesi olarak hizmet edecek.

HAYVANAT BAHÇESİNİN YERİ DE HAZIR

Bir başka konu sahipsiz dışarıdaki hayvanlarla ilgili. Bunlara barınaklar yapabiliriz ama adeta hayvan hapishanesi haline dönüştürmemek lazım. Hayvanat bahçesi hazırladık yeri de hazır.

ÇOCUK ŞEHİRLERİ PROJESİ

Çocuk şehri projeleri... Yaklaşık 1 milyon metrekare üzerinde yapacağız bunu. İçerisinde 100'den fazla etkinlik var.

ANKARA FUAR ALANI YAPILACAK

6'ıncı Yerel kalkınma projeleri. Ankara Fuar alanı tamamlanacak. Kısa sürede Ankaramıza kazandıracağız.

Özhaseki projelerini açıkladı

ESKİ MESLEKLER YENİDEN CANLANDIRILACAK

Siteler, mobilyacılık gibi meslekleri yeniden canlandırmalıyız. Ankara'nın mesleklerini geri getireceğiz. Alt yapısından, üst yapısına ve bu ulaşması ozr iş yerlerine ulaşımı daha kolaylaştırmak için ray projelerini hayata geçireceğiz.

"AKILLI ŞEHİR VADİSİ YAPIYORUZ"

Yerel kalkınma projelerine önem veriyoruz. Ankara Fuar Alanı kısa sürede tamamlanacak. Akıllı şehir projeleri... Her şey akıllı elektronik olmaya başladı. Zamanımız değişim çağı. Akıllı şehir vadisi yapıyoruz. Türkiye'ye örnek olacak projeyi geliştireceğiz. Ulaşımdan çevreye enerjiden altyapıya kadar her işin akıllı olarak çözümlendiği bir ortamdan bahsediyorum.

"55 BİN KİŞİLİK STAT PROJESİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA BEĞENDİ"

Spor projeleri hususunda 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi. Ankara 55 bin kişilik muhteşem bir stat ve komplekslerine kavuşmuş oluyor. Cumhurbaşkanımız da bu projeyi beğendi. En kısa sürede hayata geçireceğiz. 1-2 ay içerisinde temeli atılacak.

Özhaseki projelerini açıkladı

"HEDEF KESİNTİSİZ ULAŞIM"

Kızılay'dan Havaalanı'na ulaşımın kesintisiz olması önemli. 3300 metrelik alan henüz bitmesi bitmesi gerekiyor. Kuyubaşı- Havaalanı ihalesinin de yapılması gerekiyor. Önümüzdeki yıl bu projelerin ihalesi yapılarak hayata geçirilmesi gerekiyor. 15- 20 senedir metro projeleri yapılmış, daha öncesi yok. Biz bu projeleri geliştirmek istiyoruz. Ulaşım hattında kullandığımız aksların kesintisiz olmasını istiyoruz. İnsanlar zamanla yarışıyor. Samsun, Konya, İstanbul istikametinde üst geçitleri, ışıklar var bunlara bir düzenleme yapacağız." dedi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO