Öztürk Yılmaz neden CHP'den aday olduğunu açıkladı
ensonhaber.com

Haziran 2014'te IŞİD'in rehin aldığı ve o tarihte Musul Başkonsolosu olan Öztürk Yılmaz, elçilik görevinden istifa etti. Kurtarıldıktan sonra büyükelçiliğe tercih eden Yılmaz'ın Ardahan'dan CHP milletvekili adayı olacağı bildirildi.

Yılmaz, CHP'den adaylığı ile ilgili Habertürk'ün sorularını yanıtladı ve CHP'den aday olma nedeninin ailesinin sol kökenli ve Cumhuriyetçi olmasına bağladı.

Öztürk Yılmaz neden CHP'den aday olduğunu açıkladı

"AKLIMDA ADAY OLMAK YOKTU"

-CHP’den milletvekilliği için başvurma fikri nasıl doğdu?

"Bürokraside olduğum için siyasetle aktif bir bağım yoktu ama mesleğimden dolayı siyasi gelişmeleri yakından takip ediyordum. 7 Haziran seçimlerinde aday olmak gibi bir düşüncem yoktu. Bu yaz her zamanki gibi çocuklarımla birlikte Ardahan’a tatile gittim. Ardahan’da HDP kazanınca çok büyük bir huzursuzluk başlamış. Terör olayları meydana gelmiş. Orada olduğum süre boyunca hemen hemen her kesimden insanlar geldi. Bir çıkış arıyorlardı. “Sen Türkiye’de bir kahramansın, buranın halinden anlarsın. Görevden kaçma” dediler. Ardahanlılar bıkmış durumda. Yeni bir dil ve siyaset arıyorlar."

AİLEM SOL KÖKENLİ, ATATÜRKÇÜ VE CUMHURİYETÇİ

-“Madem öyle, aday olayım” mı dediniz?

"Ailem sol kökenlidir, CHP’lidir. Atatürk’ü çok severler ve Cumhuriyet’e sonuna kadar bağlıdırlar. Fikir altyapımı annem ve babam belirledi. Musul’a giderken annem “Korkacaksan gitme, sana sütümü helal etmem” demişti. Babam TOLEYIS sendikasından emekli bir işçi. Aday olmam için o cesaretlendirdi. “Çok sıkıntılar çektin, önünde 21 yıllık büyükelçilik kariyerin var, maaşın var, çocuk okutuyorsun. Ama gel, bu işe gir. Seçilemezsen, aç kalsan bile ekmeğimizi seninle bölüşürüz” dedi. Onun bu sözleri beni çok etkiledi. Annem ve eşim de bu fikre destek verdi. Genel başkanımızla görüşmeye gittim, müracaatımı yapmış oldum... "