Papazı Müslüman olacağız diye tehdit ettiler

KİLİSE

Başkent Belgrad yakınlarındaki köyün 150 yıllık kilisesinin, fırtınada zarar gördüğü için papaz tarafından yıkılmak istenmesi köylüleri kızdırdı.

PAPAZI TEHDİT ETTİLER

Patrik İreney'e mektup göndererek kiliselerinin korunmasını isteyen köylüler, taleplerinin karşılanmaması halinde topluca İslam'a geçecekleri tehdidinde bulundular.

Sırbistan'da fırtınadan zarar gören kilise-Foto Galeri

Köylüler mektupta Müslüman oldukları takdirde "Sırbistan Cumhuriyeti'nin pozitif ayrımcılık kanunlarından faydalanarak binalarını koruyabileceklerini" bildirdiler.

TOPLUCA MÜSLÜMAN OLACAKLAR

Predrag Lazareviç, mektubu komşularına danışarak kendisinin kaleme aldığını ve taleplerinin karşılanmaması halinde, İslam'a geçmek konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Papazı Müslüman olacağız diye tehdit ettiler

Lazareviç, mektupta yer alan "toplu halde İslam'a geçecekleri" ifadesinin bir "haykırış" olduğunu vurgulayarak, "Belki bu ülkede diğer dinlere mensup insanların bizden daha fazla hakkı vardır" dedi.

Lazarevic'in artık güvenmediklerini belirttiği Papaz Mirko Tesiç, geçen yıl yaşanan bir fırtınada zarar gören kilisenin tamamen yıkılarak yerine yeni bir kilise yapılması gerektiğini savunuyor.

Papazı Müslüman olacağız diye tehdit ettiler