Paris'te bayraklar yarıya indirildi

Paris'te bayraklar yarıya indirildi

Soma'da meydana gelen ve 238 kişinin hayatını kaybettiği maden kazası sonrası Başbakanlığın milli yas ilan etmesiyle Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde bayraklar yarıya indirildi.

Paris'te bayraklar yarıya indirildi

''İNŞALLAH BU SAYI DAHA DA ARTMAZ''

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, İHA'ya yaptığı açıklamada, “Tabii dün büyük bir üzüntüyle Soma'da meydana gelen maden kazasını öğrendim. Gece haberleri izledim. Sabah da keza aynı şekilde sabah saat 05.00 gibi kalkarak haberleri izlemeye devam ettim ve bu facianın boyutlarının saatler geçtikçe ilerlediğini büyük bir üzüntüyle gördüm. Her şeyden önce kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. İnşallah bu sayı daha da artmaz. Ayrıca, geride kalanlara ailelerine, akrabalarına tüm Somalılara ve tüm vatandaşlarımıza da sabırlar diliyorum. Hakikaten ülkemiz açısından çok büyük bir acı. Benim bugün başka bir programım vardı. Paris dışına gidecektim tabi ki bütün programlarımızı iptal ettik” diye konuştu.

TAZİYE DEFTERİ AÇILACAK

Büyükelçilikte taziye defteri açacaklarını da kaydeden Akil, “Bugün itibariyle hemen Büyükelçiliğimizde bir taziye defteri açacağız diğer meslektaşlarımızla dayanışma açısından. Keza sabahtan beri gerek Fransız politikacılardan gerek Fransız dostlarımızdan da taziye mesajları alıyorum. Söylenecek maalesef fazla bir şey yok. Ben tekrar bu kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Geride kalanlara da sabırlar diliyorum. Bütün akrabalarına bütün Soma'lı vatandaşlarımıza sabırlar diliyorum ve İnşallah bu tür büyük acıların sadece memleketimizde değil dünyanın hiç bir yerinde yaşanmamasını ümit ediyorum” dedi.