Parlamento May'i zor durumda bıraktı
ensonhaber.com

İngiltere Parlamentosu, Başbakan Theresa May'in Avrupa Birliği ile vardığı Brexit anlaşmasını, 202'ye karşı 432 oyla reddetti. Bu, İngiltere tarihinde hükümetin verdiği ve en büyük farkla reddedilen yasa tekliflerinden biri oldu.

SERT BAŞLIKLAR

İngiliz medyası ise olayı, "Tarihi aşağılanma", "Tam bir aşağılanma", "May'in Brexit anlaşması Parlamento'da ezildi", "May tarihi bir yenilgi aldı" başlıklarıyla okuyucularına duyurdu.

Parlamento May'i zor durumda bıraktı

"İNGİLİZ TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK BAŞBAKAN YENİLGİSİ"

İngiliz The Times gazetesi, İngiliz siyasi tarihinde şimdiye dek Parlamento'daki en büyük yenilgiyi alan başbakan olan May'in, Avrupa Birliği'nden çıkışı ertelemek için giderek artan bir baskı altına girdiğini yazdı.

Parlamento May'i zor durumda bıraktı

"SÜRECİ YANLIŞ YÖNETTİ"

The Guardian ise, "May'in Brexit anlaşması, Parlamento'dan sağ çıkamadı. Peki ne çıkacak?" diye sorduğu başyazısında, Başbakan'ın süreci en başından bu yana yanlış yönettiği belirtildi.  İngiliz The Daily Telegraph da May’in yenilgisini "Tam bir aşağılanma" başlığıyla manşete taşıdı.

"BREXIT BATIYOR"

ABD basını da konuyu gündemine taşıdı. The Wall Street’in "Parlamento, May’in anlaşmasını batırıyor" başlığıyla verdiği haberin yanı sıra, The New York Times da yenilgiyi, "İngiltere Parlamentosu’ndaki Brexit planı büyük bir farkla başarısız oldu" yorumuyla duyurdu.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO