Pasaportta boş sayfa kalması için ne yapmalısınız
ensonhaber.com

pasaport

Bir ülkeye girebilmek için bazen sadece vize yeterli olmuyor. O ülkenin vizesi pasaportunuzda olsa bile ülkeye giriş damgası için bazı ülkeler 2 bazı ülkeler de en az 4 boş sayfa istiyor.

Çok seyahat ediyor ve karşınızdaki pasaport polisi giriş-çıkış damgasını gelişi güzel ve bomboş sayfalara vuruyorsa bu durum size sıkıntı yaşatabilir.

İşte böyle bir durumda zorluk yaşamamak için ne yapmalısınız, ipucunuz bu yazıda.

BOŞ SAYFALARA ETİKET YAPIŞTIRIN

Karşısınızdaki pasaport polisinin sayfaları gelişi güzel kullanmaması için pasaportunuzun boş sayfalarına etiket yapıştırabilirsiniz. Kulağa ilginç gelebilir ama bu yöntem iş adamı Cem Boyner tarafından denenmiş ve başarılı olmuş bir yöntem.

Pasaportta boş sayfa kalması için ne yapmalısınız

Boyner yöntemini de şu şekilde açıklıyor; "Yurtdışında pasaport sayfalarıma gelişigüzel vurulan damgalardan korunmak için Post-it’lere ‘Visa Page No Stamp Here Please – Vize sayfası lütfen buraya damga vurmayın) yazısı basıp pasaportumun boş sayfalarına yapıştırarak çözüm buldum.

Genellikle pasaport polisleri gülümsüyor ve diğer dolu sayfalarda yer arayıp damgalarını vuruyorlar. Çok nadir, aksi birisine denk gelirsem inadına boş sayfaya basan da var. Ama bu sayede çok sayfa kurtarıyorum.”