Pelin Batu inzivaya çekildi

Pelin Batu inzivaya çekildi

CHP'ye yakınlığıyla bilinen ve köşe yazarlığı da yapan ünlü oyuncu Pelin Batu Şile'deki çiftliğinde inzivaya çekildi. Pelin Batu inzivaya çekilmesinin sebebini şöyle açıklıyor: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde pusulayı görünce donakaldım. Hiçbir aday bana hitap etmiyordu. Bu çaresizlik insanı inzivaya itiyor."

İşte Pelin Batu'nun Cumhuriyet gazetesinden Ali Deniz Uslu'ya verdiği röportajdaki o bölüm:

İNZİVADAYIM, SAVAŞMAK İÇİN BİLENİYORUM

- Alternatifsizlikten, kötünün iyisine oy vermekten bıktı gençler.

- En son Cumhurbaşkanlığı seçiminde pusulayı görünce donakaldım, elim gitmedi. Hiçbir aday bana hitap etmeyi bırak, yanıma bile yanaşmıyordu. Bu çaresizlik insanı gerçekten inzivaya itiyor ki ben bir süredir bununla direniyorum ve de mutluyum. Tabii ben dik kafalı bir keçiyim, sanat uğraşlarımla meşgul olayım derken savaşmak için bileniyorum.

- O savaşı hangi arenada yapacaksınız?

- İşte onu tam bilemiyorum. Bu savaşı sivil toplum örgütleriyle vermek istiyorum, zaten uzun zaman böyle çalıştım. Bazı şeyleri mikroda değiştirmek lazım. Minicik bir parkı, ormanı kurtarıyorsun ve bu bir başlangıç diyorsun, rahatlıyorsun ama ya sonra? Otuz tane orman bir anda gidiyor, betonlaşıyor, seyrediyorsun. Bunun da farkında olmak ve hareket etmek gerekli. Bu adamlar bizim moralimizi sıfırlıyor. Tek dertleri umudu bitirmek, çünkü umut gidince geriye bir şey kalmıyor. Ben de o yüzden yalnızlığa, inzivaya çekiliyorum. Burada ormandayım, hayvanlarımla birlikte yürüyüş yapıyorum. Tüm bu kaostan uzak güç toplamaya çalışıyorum. Gerçek dünyadan korunuyorum.

HAKİKATEN APTALLIK VAR

Bir de görünür olup ne zaman Türkiye’de ne aptallıkla ilgili bir şey söylesem herkes üstüne alınıyor ve “Sen bize aptal mı dedin?” linci başlıyor. Ama hakikaten aptallık var. “Çalsın ama çalışsın” diyor, çok sinirleniyorum! Millet Matrix’te olduğu gibi bile isteye hapı yutuyor ve hayatına devam ediyor. Müstahak o zaman demek de içimden gelmiyor.

PELİN BATU RÖPORTAJININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN