Pervin Buldan'ın şehit dediği PKK'lı 16 yaşında çıktı
ensonhaber.com

HDP Milletvekili Pervin Buldan, Diyarbakır'da öldürülen PKK'lının ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu. Türkiye gazetesi yazarı Yıdıray Oğur, Pervin Buldan'ın "şehidimiz" diyerek cenaze evine gittiği PKK'lı Serhat Taylan'ın genç yaşına vurgu yaptı, HDP'li Buldan'a bir soru yöneltti..

Pervin Buldan'ın şehit dediği PKK'lı 16 yaşında çıktı

Arkasından yazılan onca söze rağmen yaşının henüz 16-17 yaşlarında olduğunu söyleyen Oğur, Pervin Buldan'a "Yaşını da sordunuz mu?" dedi.

SERHAT'IN YAŞINI DA SORDUNUZ MU PERVİN HANIM?

"Arkasından yazılan büyük laflara bakmayın. Yayınlanan fotoğraflarına bakılırsa daha bıyıkları yeni çıkan bir çocuk Soreşger arkadaş. Soreşger Kop kod adlı Serhat Taylan" diyen Oğur, Pervin Buldan'a bir soru yöneltti: Serhat’ın kaç yaşında olduğunu da sordunuz mu Pervin Hanım? Yaşı ile ilgili bir bilgi yok. 16 en fazla 17. Mutlaka en iyisini Pervin Hanım bilecektir."

Geçenlerde “Lice'de şehit düşen Şoreşger'in anmasındayız" diye tweet attığına göre ailesinin arkasında Öcalan’ın fotosu olan bir masanın başına oturtulduğu o resmi anmada bir ara annesine Serhat kaç yaşındaydı diye sormuştur herhalde.

Pervin Buldan'ın şehit dediği PKK'lı 16 yaşında çıktı

DAĞA ÇIKAN PKK'LI 16 YAŞINDA BİR ÇOCUK

Aldığı cevap karşısında ne düşündü acaba? Meclis’ine kendisiyle birlikte 80 vekil sokmuş bir hareket neden bir taraftan da o devletin üzerine 16 yaşındaki çocukları gönderip duruyor hâlâ diye de sormuş mudur? Bir evladın ne zor şartlarda büyütüldüğünü en iyi bilebilecek bir anne olarak mutlaka bunları içinden de olsa sorgulamıştır Pervin Hanım.

Yazının devamı için tıklayın