Pilot Ertan'ın 5 yaşındaki çocuğu haber bekliyor

Pilot Ertan'ın 5 yaşındaki çocuğu haber bekliyor

Suriye tarafından düşürülen keşif uçağındaki pilotların isimleri belli oldu. Hava Harp Okulu 2002 mezunu Gökhan Ertan ile 2009 mezunu Aksoy... Dışişlerinden saat 16.00'da yapılan açıklamada ise pilotların hala bulunamadığı belirtildi.

Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalktıktan sonra Akdeniz'de Suriye tarafından düşürülen savaş uçağındaki pilotlardan birinin Hava Yüzbaşı Gökhan Ertan olduğu öğrenildi.

Videoyu izlemek için tıklayın...

ERTAN AİLESİ'NİN GERGİN BEKLEYİŞİ

İzmir'de görevli iken geçen yıl Malatya'ya görevli gelen Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın baba evinde bekleyiş sürüyor. Aslen Malatyalı olan Gökhan Ertan'ın baba evi akrabaları ve tanıdıkları ile doldu. 2 gündür çocuklarından haber alamayan aile sürekli haberleri izleyerek gergin bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Baba Ali Ertan, uçağın düşürülmesinin üzerinden 24 saat geçtiğini ancak halen net bir bilginin kendilerine verilmediğini söyledi. Baba Ertan, haberin duyulmasının ardından komşu ve arkadaşlarının kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, "Sürekli haberleri takip ediyoruz. Uçağın Suriye tarafından düşüldüğünü öğrendik. Ama çocuğumuzun akıbeti hakkında henüz bir bilgimiz yok" dedi.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU HABER BEKLİYOR

Pilot Ertan'ın 5 yaşındaki çocuğu haber bekliyorSabırsızlıkla gelecek mutlu bir haberi bekleyen aile umutlarını yitirmiş değil. İzmir'de görevli iken geçen sene memleketi Malatya'ya gelen Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın 7.Ana Jet Üs Komutanlığı'nda eğitim subayı olarak görev yaptığı öğrenildi. Bazı yakınları kayıp pilot Gökhan Ertan'ın görevinde çok başarılı bir pilot olduğunu ve sağ salim bulunması için dua ettiklerini söylediler.

Hava Lojmanlarında ikamet eden 30 yaşındaki Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın evli olduğu ve 5 yaşında bir çocuğunun bulunduğu bildirildi. Bu arada diğer kayıp pilotun da üsteğmen rütbesinde olduğu ve memleketinin Yozgat olduğu ifade edildi.