PKK yöneticisini tabutla kaçırmak istediler

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, bir hafta önce PKK’nın bodrum katından kaçırmak istediği üst düzey PKK yöneticisi için sivil destekçiler aracılığı ile önce bir tabut bulundu. Daha önce öldürülen PKK’lıların kanlı elbisesi giydirilen üst düzey PKK yöneticisi tabuta yerleştirildikten sonra, askere, "Cenazemiz var. Cenazemizi gömmek için koridor açın" isteğinde bulundular. İlk etapta kabul edilmeyen talebe, Cizreli bazı sivil görünümlü kişilerin, Cizre 1. Hudut Taburu ve Garnizon Komutanlığı’nın ardından Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne yoğun istekleri sonucunda güvenlik güçleri, kontrollü olarak "Evet" yanıtını verdiler.

PKK yöneticisini tabutla kaçırmak istediler

ÖZEL TİM ŞÜPHELENDİ

Tabutla, güvenlik koridorundan, Cizre Asrı Mezarlığı istikametine kalabalık bir topluluk tarafından götürülmek üzere yola çıktı. Kalabalığın olağan olmayan refleksinden şüphelenen bir özel tim görevlisinin güvenlik güçlerini uyarması üzerine operasyon kararı verildi.

"ÖLÜMÜZE SAYGINIZ YOK MU?" DİYE DİRENDİLER

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden birisini taşıyan tabutun önü Cizre çıkışında kesildi. Kalabalıktan bazı kişilerin, "Ölümüze de mi saygınız yok!" çıkışlarına rağmen asker ve polisin gözetiminde kalabalığı kuşatan güvenlik güçleri, halktan tabutun yanından uzaklaşmasını istedi.

PKK yöneticisini tabutla kaçırmak istediler

TABUTTAN HAFİF YARALI PKK'LI ÇIKTI

Bu isteğe direnen kalabalık dağıtıldıktan sonra bomba ve tuzak ihtimaline karşın önlem alan güvenlik güçleri, tabutu açtıklarında, hafif yaralı ama sağ bir PKK’lı ile karşılaştılar. Ele geçirilen PKK’lının üst düzey bir yönetici olduğu ve sorguya alındığı ifade ediliyor. PKK’lı teröristin özellikle Cizre ve Sur’a döşenen mayınlar konusunda ciddi bilgiler verdiği belirtiliyor.