PKK'dan Barzani'ye IŞİD resti

pkk

Murat Karayılan, IŞİD'in Kerkük'e yönelik saldırıları sırasında hayatını kaybeden PKK'lı Armanç Kurdo (Talib Mahmudi) için düzenlenen törende kendilerine karşı tutumu eleştirdi ve Kürdistan Bölgesi’ne gönderilen PKK'lıları geri çekmeyi tartıştıklarını dile getirdi.

"GERİLLALARIMIZ MÜDAHALE ETTİ"

IŞİD'in 29 Ocak'ta Kerkük'e düzenlediği saldırıyı anımsatan Karayılan, "Eğer bu saldırı başarılı olmuş olsaydı, Kerkük savunma hattı yenilmiş olacaktı ve aynı zamanda petrol rafinerisi de ellerine geçmiş olacaktı. Böyle olmaması için HPG ve YJA Star gerillalarımız müdahale etti. Peşmergenin desteğine koştu, hattı savundu” dedi.

"PKK'YA FARKLI TEPKİLER GELİYOR"

“Güney Kürdistan’dan güçlerimizi çekelim mi diye tartışıyoruz” diyen Karayılan, PKK'ya bu savaşta farklı tepkilerle yaklaşıldığını vurguladı. Kendilerine, "Bunlar niye geldi", "Bunlar işgal etmeye mi geldi" şeklinde bir yaklaşımın olduğunu dile getiren Karayılan, konuşmasına şöyle devam etti:

"BİZ ORADA SAVAŞIYORUZ"

“Meşru olmayan bir güç olarak sunmak istiyorlar. Bu görüş doğru değildir. Biz orada savaşıyoruz. Canımızı veriyoruz. Saygıdeğer, kahraman gençlerimizi veriyoruz. Kutsal Kürdistan toprakları için oradayız. Propaganda için oraya gitmiş değiliz. Ama hakikatin inkarı da kabul edilemez. Böylesi inkar eden, görmeyen, meşru görmeyen yaklaşımları değişmezse güçlerimizi çekebiliriz."

"Gerilla ile peşmergenin aynı mevzide, omuz omuza savaştığını, ancak komutanların bir araya gelmediğini" söyleyen Karayılan, “Neden askeri bir meclis yok? Neden ortak komutanlık yok?" diye sordu.

"AKTİF SAVUNMA OLMALI"

IŞİD'e karşı zaferin pasif değil, aktif bir mücadeleyle geleceğini dile getiren Karayılan, "Aktif savunma tarzında bir savaş olmalı. Görüşümüz bu şekildedir. İlgili bütün güçlerin ve komutanların, Güney Kürdistanlı siyasetçiler, Kürdistan bölgesel hükümeti, bu hakikati gözetmesini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

ORTAK KOMUTANLIK ÇAĞRISI

"Ortak komutanlık" çağrısını yineleyen Karayılan, "Ulusal birlik temelinde çalışmalar gelişmeli, ortak komutanlık kurulmalı, ortak kuvvet oluşturulmalı" dedi.

PKK IŞİD'le savaşmaya kiralık otobüslerle gidiyor

PKK'dan Barzani'ye IŞİD resti