PKK'lı Cemil Bayık MHP'ye ayar verdi: Değişmek zorundasın

ö

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, seçim sonuçları, koalisyon tartışmaları ve çözüm süreci hakkında ANF'ye konuştu. PKK'lı Cemil Bayık, "HDP ile asla yan yana gelmeyiz" diyen MHP'ye ve siyasilere tavsiyelerde bulundu.

"TÜRK SİYASETİ DEĞİŞMEK ZORUNDA"

"Kuşkusuz seçim sonuçları Türkiye'deki siyaset anlayışında önemli değişikliklere yol açacaktır. 7 Haziran sadece bir HDP başarısı değildir, aynı zamanda Türkiye'deki siyaset tarzının değişmesinde de bir dönüm noktası olacaktır. Bundan sonra otoriter, kibirli zihniyetlerin Türkiye siyasetinde yer almaları çok zor olacaktır. Herkes Erdoğan ve AKP şahsında dersini almıştır.

MHP DEĞİŞMELİ, AKSİ TARDİRDE...

Türkiye eğer barışa ve istikrara kavuşacaksa bütün siyasi görüşlere, bütün toplumsal tabakalara, bütün etnik ve inançsal topluluklara özgür ve demokratik yaşam hakkı tanıyan, ötekileştiremeyen bir dil kullanmak zorundadır. Bu açıdan sadece AKP ve CHP değil, MHP de değişmek zorundadır. MHP de artık on yıllar öncesinin diliyle, yaklaşımıyla Türkiye siyasetinde yerini alamaz. Eski dilini, üslubunu ve tarzını bırakmazsa Türkiye'ye en büyük kötülük yapan, Türkiye'ye en büyük düşmanlık yapan bir parti haline gelir. Bu açıdan MHP'nin de bu seçim sonuçları çerçevesinde Türkiye gerçeklerini dikkate alarak kendi zihniyetini, politikalarını ve tutumunu değiştirmesi gerekmektedir.

CHP DE DEĞİŞMEK ZORUNDA

Tabii ki CHP de değişmek zorundadır. Hatta en fazla değişmesi gereken parti konumundadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ve köklü partisi olduğundan, Türkiye'nin olumlu ve olumsuz yaşadığı her şeyden fazlaca sorumlu olacak bir konuma sahiptir.''