PKK'lıların okula molotof atma anı kamerada

PKK'lıların okula molotof atma anı kamerada

PKK'lı teröristler dün sabah Diyarbakır'da 1, Şırnak'ın İdil ilçesinde 8 okula molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Saldırılarda Diyarbakır'da 1 öğrenci, 2 öğretmen, İdil'de ise 2 öğrenci yaralandı.

ÖĞRETMENLER ENGEL OLDU

Şehitlik Lisesi'ne saldıran teröristlerin elindeki bombaların patlamasına, öğretmenler engel oldu. 10 PKK'lı, üzerlerine atılan öğretmenlerin direnişi sayesinde ellerindeki bombaları patlatamadı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, okula ses bombası atılmasına ilişkin, ''Örgüt mensuplarına zamanında müdahalede bulunularak, olayın büyümesinin önlendiğini, eylemin bertaraf edildiğini'' bildirdi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün, kırsal alanda ve şehir merkezlerinde eylemlerin yoğunlaştırılması için önem atfettiği günleri fırsat olarak gördüğü, alt kadrolarını şiddet eylemlerine yönlendirmeye çalıştığı belirtildi.

PKK'NIN OKULA MOLOTOF ATMA ANI

PKK'lıların okula molotof atma anı kamerada

10 PKK'LI SALDIRDI

''Bölücü terör örgütü elebaşının yakalanma sürecinin başladığı 9 Ekim 1998 tarihinin yıl dönümünü bahane eden yüzleri maskeli 10 kişilik örgüt sempatizanı, 09.10.2012 günü sabah saatlerinde ilimiz Yenişehir ilçesinde bulunan Şehitlik Lisesi'ne el yapımı parça ve basınç etkili bomba, molotofkokteyli olarak hazırlanmış yangın çıkarıcı bombalı saldırı eylemi gerçekleştirmiştir.

Terör örgütü tarafından canavarlaştırılarak vahşice eylem yapmak üzere yönlendirilen şahısların, bin 460 çocuğumuzun eğitim gördüğü ve 66 öğretmen ve idarecimizin görev yaptığı bir eğitim yuvasına, ders saatinde girerek önce okul kütüphanesini ateşe vermek suretiyle kütüphanede bulunan öğrencilerimizin diri diri yanmalarına, okul koridorlarına hazırlamış oldukları el yapısı bombaları ve molotofkokteyllerini atarak büyük bir tehlikenin oluşmasına sebep olacak kadar gözlerinin döndüğü görülmüştür.''

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Okula saldırı düzenleyen örgüt mensuplarına zamanında müdahalede bulunularak olayın büyümesinin engellendiği belirtilen açıklamada, ''Okula giren örgüt mensuplarının eylemlerinin başarıya ulaşması bertaraf edilmiştir. Meydana gelen olay sırasında 3 öğretmenimiz ve 2 öğrencimiz çeşitli yerlerinden yaralanmış, hastanelerde gerekli tedavileri yapılmıştır'' denildi.

Açıklamada, devam eden çalışmalar neticesinde, il merkezinde eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış 47 el yapısı parça ve basınç etkili bomba, 15 molotofkokteyli olarak hazırlanmış yangın çıkarıcı bomba, 5 tane 16'lı havai fişek rampasının bulunduğu sırt çantaları ile 2 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

PKK'lıların okula molotof atma anı kamerada