PKK'nın kaçırdığı öğretmenler ailelerine kavuştu

PKK'nın kaçırdığı öğretmenler ailelerine kavuştu

Öğretmenler, ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Terör örgütü PKK'lılarca önceki akşam Çalpınar köyü çıkışında öğretmen servisini durdurduktan sonra aralarında okul müdürü Yunus Aykut, öğretmenler Yener Özoğuz ve M. Beşir Noyan kaçırılmıştı. Akşam saatlerinde Nusaybin'e bağlı Aksu beldesi yakınlarında serbet bırakılan öğretmenler Nusaybin ilçe merkezine gelerek kiraladıkları özel araçla Midyat İlçe Jandarma'ya gelip ifade verdi. Yaklaşık 7 saat süren ifadenin ardından öğretmenler Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçtikten sonra ailelerine teslim edildi.

Serbest bırakıldıkları haberini alan aileler ve mesai arkadaşları jandarma komutanlığına akın ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri ve arkadaşlarının yanlarında hazır bulundu.

"ZOR GÜNLER YAŞADIK"

Kaçırılan okul müdürü Yunus Aykut, "Ailemizin arasına geldiğimiz için çok mutluyuz, başka diyecek birşeyimiz yok." dedi. Öğretmenlerden Yener Özoğuz ise, "Zor günler yaşadık ama atlattık sonunda." diye konuştu.

Öğretmenlerin kaçırılmasına tepki gösteren Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay ise, "Arkadaşlarımızın sağ salim, burunları bile kanamadan dönmüş olmasına çok seviniyoruz. Bu tür alıkoymaların, insanın özgürlüğünü kısıtlamanın, eğitimi baltalamanın hiç kimseye bir faydası olmaz. Bu tür eylemleri kınıyoruz." dedi.