Polislerin kurtardığı yaban keçisi sağlığına kavuşuyor
İHA

Nesli koruma altında olan yaban keçisi, Hakkari’nin Sümbül Dağı eteklerindeki Depin Polis Kontrol Noktası'nda görevli polis memurları tarafından, bir ay önce yaralı olarak bulunmuştu.

Polis memurları, bir ayağı ile dişleri kırık olan ve gözleri görmeyen yaban keçisini kendi kamuflajına sararak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

KORUMA ALTINA ALINDI

Yaban keçisi, daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilerek, tedavisine başlandı.

Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan tarafından tedavisi titizlikle yapılan yaban keçisi, 45 günün ardından yüzde 80 oranında sağlığına kavuştu.

Polislerin kurtardığı yaban keçisi sağlığına kavuşuyor

Polislerin kurtardığı yaban keçisi sağlığına kavuşuyor ViDEO

"İLK KEZ BİR YABAN KEÇİSİ GELDİ"

Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, rehabilitasyon merkezlerine daha önce ayı, tilki, kurt ve porsuk gibi büyük memeli hayvanların getirildiğini, ancak tedavi için ilk kez bir yaban keçisinin getirildiğini belirtti.

Polislerin kurtardığı yaban keçisi sağlığına kavuşuyor

"SAĞLIĞINA KAVUŞMASINDAN ÜMİTLİYİZ"

Aslan, "Yaban keçisinin tedavisi tamamlanmak üzeredir. Ancak kırık için yapılan operasyon ve çiviler alındığı zaman herhangi bir komplikasyon olmazsa yüzde 70-80 iyileşme oranıyla başarı beklemekteyiz. Dağ keçisinin tam sağlığına kavuşmasından ümitliyiz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile beraber istişare sonucu hayvanın, doğaya dönmesinde herhangi bir sakınca görülmemesi durumda geldiği yere bırakılacaktır. Aksi takdirde üretim istasyonu veya başka bir yerde de değerlendirilebilirsek veya ayağındaki yaranın tam iyileşmediği kanaatinde olursak farklı çözüm yolu üreteceğiz." dedi.

Polislerin kurtardığı yaban keçisi sağlığına kavuşuyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)