Bakan Bozdağ: Türkiye ikiye bölündü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasındaki ses kayıtlarının yanı sıra Fethullah Gülen ve bakanlar hakkındaki fezlekelere ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Bozdağ: Türkiye ikiye bölündü

'ERGENEKON VE BALYOZ'LA TÜRKİYE İKİYE BÖLÜNDÜ'

Bozdağ'ın konuşmasından satır başları;

"Medyanın siyasete bakışı hukuk açısından çok önemli. Siyasiler siyaset yapsın hakimler savcılar görevlerini yapsın. Ergenekon ve Balyoz'la Türkiye ikiye bölündü. Doğru ve yanlış taraflara göre değişiyorsa burada yargıda sorun olduğu anlaşılır.

'DİNLEMELER ÜZERİNDEN YAPILAN BİR AHLAKSIZLIK VAR'

Türkiye'de dinlemeler üzerinden yapılan bir ahlakszlık var. Biz medya olarak siyaset olarak bunları konuştuğumuzda bunlara prim vermiş oluruz. Biz bu ahlaksızlığı yapamayız. Fezlekeler konusunun tartışılması normaldir. Bizim fezlekeleri inceleme yetkimiz yok, nasıl geldiyse öyle iade ettik. İşin üzerini örtmek gibi bir çalışmamız olamaz.

'KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMAYI İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI YAPABİLİR'

Fezleke üzerinde tasarruf yetkisi sadece ve sadece Meclis'indir. Dosya sayılarının azalmasının sebeplerini bilmiyorum bunu sormadım da konu ile ilgili açıklamayı İstanbul Başsavcılığı yapabilir. HYSK ve internet düzenlemesinin Brüksel'e yanlış aktarıldığını gördüm. Biz kendilerine doğru şekilde aktardık. Değerlendirmesini onları yapacak.

'GÜLEN'İN KIRMIZI BÜLTENLE ARANMASINA DA YARGI KARAR VERİR'

AB'ye bağlı 27 ülke var, neredeyse 27 ayrı HSYK yapısı var. Yapılan eleştirilere Avrupa'nın örneklerini gösterdik. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye gelmesi noktasında herhangi bir yasal engel yok. İstediği zaman gelebilir. Gülen'in kırmızı bültenle aranması değerlendirmeleri var. Kırmızı bülten ile aranmasına da yargı karar verir."