Beşir Atalay: HDP çözüm sürecine ihanet etti
AA

beşir ataaly

Van'da seçim çalışması yürüten Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AA muhabirine, 1 Kasım'daki seçimin belirleyicilik açısından diğer seçimlerden çok daha önemli olduğu bilinciyle yoğun bir kampanya yürüttüklerini söyledi.

Terör örgütünün yaptığı eylemlerden pişmanlık duyarak tekrar inandırıcı şekilde "silahı bırakıyoruz" demesi durumunda yeniden farklı çalışmaların yapılabileceğini ifade eden Beşir Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

HDP ÇÖZÜM SÜRECİNE İHANET ETTİ

"Çözüm süreci kamu düzeninin ya da güvenlik önlemlerinin alternatifi değildir. Devlet her yerde kamu güvenliğini sağlayacak, vatandaş korkusuzca yaşayacak. Bunu yapmak zorunda. Ama bir yandan da demokratikleşme faaliyetleri devam edecek. Bunları birbirinin alternatifi gibi görmek mümkün değil. Çözüm sürecinin en önemli hedefi, terörü bitirmek. Bir yasa çıkardık 2014 yılında. Çözüm sürecinin anayasasıdır. Orada ne yapılacağı açıkça yazıyor. Terör örgütü silahları bırakacak, devlette eve dönüşle ilgili düzenlemeler yapacak. Bu aslında belli oranda yürüdü ama maalesef HDP buna ihanet etti."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)