CHP'li Gürsel Tekin'den Kerbela çıkışı
AA

gürsel tekin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Irak'ta yaşananlar ortada. 1 Kasım'da bu ülkenin geleceğine, barışına, kardeşliğine oy vereceksiniz. Sadece Türkiye için değil, Ortadoğu'daki bu kanamalı süreci CHP durduracaktır. Bunların durdurma şansları, sıfır. Herkesle düşman oldular. Öyle bir düşmanlık fotoğrafı ki Ankara'nın orta göbeğinde bize Kerbela'yı yaşatanlara, lanet olsun" diyerek Ardahanlı esnaflardan oy istedi.

"DAEŞ'E KİMYASAL SİLAH DESTEĞİ"

Ardahan Kongre Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Tekin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in birkaç gün içinde "DAEŞ'e kimyasal silah desteği" iddiasıyla ilgili belgeleri açıklayacağını belirtti.

Ana muhalefet olarak "Bakan çocukları yolsuzluk yapıyor" iddiasıyla ilgili belgeleri ortaya koyduklarını dile getiren Tekin, "Türkiye, sonra bildiğiniz gibi 17 ve 25 Aralık olaylarıyla, dünyada olmayan bir manzarayla karşı karşıya geldi" dedi.

"ORTA DOĞU BAKAKLIĞINA SOKULDUK"

CHP'nin, Suriye ile ilgili, "Bu coğrafya sorunludur. Türkiye'yi bu coğrafyanın parçası halinde getirmeyin. Bunun bedeli çok ağır olur" uyarısının hükumet tarafından ciddiye alınmadığını ifade eden Tekin, Türkiye'nin "Orta Doğu bataklığı"nın ortasına sokulduğunu, aklı selim kurumların müdahalesiyle Türkiye'nin savaşa girmediğini iddia etti.

Türkiye'de IŞİD kampları bulunduğunu iddia eden Tekin, CHP olduğu sürece, hiçbir şeyin gizli kalmayacağını ileri sürdü.

"ANKARA'NIN ORTASINDA KERBELA'YI YAŞATTILAR"

Tekin, bir ülkede barış yoksa mal varlığının da önemi bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Irak'ta yaşananlar ortada. 1 Kasım'da bu ülkenin geleceğine, barışına, kardeşliğine oy vereceksiniz. Sadece Türkiye için değil, Ortadoğu'daki bu kanamalı süreci CHP durduracaktır. Bunların durdurma şansları, sıfır. Herkesle düşman oldular. Öyle bir düşmanlık fotoğrafı ki Ankara'nın orta göbeğinde bize Kerbela'yı yaşatanlara, lanet olsun. O olaydan dolayı dünyanın bütün ülkeleri başsağlığı gönderdi. Orta Doğu ve İslam coğrafyasında sadece Suudi Arabistan gönderdi. Kim getirdi buraya? Maalesef AKP iktidarı.

Bunların, devlet yönetme kabiliyetleri yok. Türkiye, hiçbir dönem bu kadar zor durumda kalmış değildi. Dünyanın 4. büyük ordusuna sahip olan bir ülke, 101 gün çakallar ordusunun altında rehin kalıyor. Yetmiyor, ecdadımızın türbesini orada tutamıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)